Facebook Twitter Youtube MySpace Last.fm

Nyheter

11.11.2018

Fullsatt Åmot Kirke på Vinterlys 2018!

Artikkelbilde Takk til Linda Øvereng-Bakk og gjengen som arrangerer dette, og en varm klem til min bedre halvdel på strenger og vokal Freddy Holm!  For 4 år på rad ønsket Askil Holm og Åmot Ungdomsskole å invitere til konsert i Åmot kirke. Låtskriver og artist Askil Holm og multiinstrumentalist Freddy Holm er en fantastisk duo som årlig kommer på besøk til Åmot Kirke med sin både stemningsfulle og spennende folkrockinspirerte musikk. Elevene på 9. trinn ved Åmot ungdomskole har i år også fått æren av å delta på konserten sammen med duoen. 

Sees neste år!
28.10.2018

Vinterlys i Åmot Kirke!

Artikkelbilde For 4 år på rad ønsker Askil Holm og Åmot Ungdomsskole å invitere til konsert i Åmot kirke. Låtskriver og artist Askil Holm og multiinstrumentalist Freddy Holm er en fantastisk duo som årlig kommer på besøk til Åmot Kirke med sin både stemningsfulle og spennende folkrockinspirerte musikk. 

Elevene på 9. trinn ved Åmot ungdomskole har i år også fått æren av å delta på konserten sammen med duoen. Sett av en time onsdagskvelden 7. November kl. 19.00. Ta med hele familien på en musikkopplevelse dere ikke vil glemme. 

Facebook:
19.09.2018

Fulle hus for Askil Holm og Akustiske Venner turné!

Artikkelbilde Askil Holm har nylig gjennomført en Finnmarksturne med sine Akustiske Venner; Freddy Holm, Marianne Halmrast, og Asbjørn Ruud. Dette ble en fantastisk reise for artist og band med fulle hus, og strålende tilbakemeldinger fra publikum.Med god stemning i salen ble det allsang og stormende jubel i de fullpakkede konsertlokalene.– Finnmarksturneen har vært utrolig gøy. Mine akustiske venner og jeg takker for oss og gleder oss til nye Eventyr! forteller Askil.

Takk til Freddy Holm, Marianne Halmrast og Asbjørn Ruud, samt Scene Finnmark
14.08.2018

Askil Holm - Finnmark - Høst 2018

Artikkelbilde Etter den godt mottatte "Vinterlys"-turnéen i 2016 ønsker vi nå Askil Holm velkommen tilbake! Som for to år siden har han denne gangen også med seg sine akustiske venner; multiinstrumentalisten Freddy Holm, samt vår egen Asbjørn Ruud (gitar/vokal) og Marianne Halmrast (kontrabass)! 

Holm elsker å turnere i Finnmark, og ønsker å prøve ut nytt låtmateriale på publikum i vårt vakre fylke. På denne turnéen tar han med seg både gamle og nye egenkomponerte låter, og fyller på med låter fra blant andre Neil Young og Bob Dylan. Gled deg til en kveld med rå akustisk folkrock!

Den spellemannvinnende låtskriveren og artisten Askil Holm fra Namsos er bl.a. kjent som medlem av "Hallelujah"-prosjektet med Kurt Nilsen, Espen Lind og Alejandro Funtes. Han ga ut sin første norskspråklige soloplate «Ei ny tid» i 2012, skrevet sammen med tekstforfatter Jon Niklas Rønning. Albumet lå 10 uker på VG-lista, og låta "Vemundvik" ble strømmet over 1 million ganger. Rønning skrev også tekstene til albumet «Midt i starten av livet» som ble utgitt i 2014. Sangene var en kjærlighetserklæring til de første famlende stegene man tar inn i en mer harmonisk voksentilværelse, og var en hyllest til hverdagsromantikken. 

Les mer om turnéen her:
14.06.2018

Askil Holm & Akustiske Venner - Høst 2018

Artikkelbilde Høst 2018 bookes nå! 

Askil Holm og Akustiske Venner skal ut med en konsertforestilling til høsten. 

Konserten er et unikt møte mellom generasjoner, mellom rock og lyrikk. Askil Holm er en spellemanssvinnende rockemusiker og låtskriver. Han er en svært aktiv trønder bosatt på Sørlandet. 

Han er kjent fra blant annet suksess-kvartetten Lind, Nilsen, Fuentes og Holm. Han har laget en helt ny konsertforestilling sammen med multiinstrumentalist Freddy Holm (Henning Kvitnes og og var kapellmester på hyllestkonserten til Leonard Cohen i Oslo Spektrum våren 2017.),  og sammen med seg har de et stjernelag av musikere.
08.06.2018

Askil Holm & Elektrisk Band i Kristiansand!

Artikkelbilde
I sommer gjør Askil Holm en ekslusiv konsert med sitt Elektriske Band i Kristiansand. Askil Holm jobber emd et nytt album, og nå kan du høre bandet live på St. Hans Byfest på Tangen i Kristiansand. 

Arrangement på Facebook:
16.04.2018

Askil og Annabelle til Kilden i September

Artikkelbilde
Endelig! Askil og Annabelle skal fylle Kilden med en konsertforestilling som skal åpne for undring, undring over tilværelsen, over alt det rare som fins og alt det rare folk gjør gjennom låter og tekster som de to har skrevet.

Konserten med Askil & Annabelle er et unikt møte mellom to generasjoner, mellom rock og lyrikk. Askil Holm er en spellemanssvinnende rockemusiker og låtskriver. Han er en svært aktiv trønder bosatt på Sørlandet. Han er kjent fra blant annet suksess-kvartetten Lind, Nilsen, Fuentes og Holm. 

Annabelle Despard er prisbelønt forfatter. Hun har gitt ut lærebøker, prosa og seks diktsamlinger. Hun er i år svært aktuell med boken «Våren er en gammel mann» som fikk strålende kritikker rundt om i riksmediene. De to kunstnerne har laget en helt ny konsertforestilling sammen med multiinstrumentalist Freddy Holm (Henning Kvitnes og og var kapellmester på hyllestkonserten til Leonard Cohen i Oslo Spektrum våren 2017.)  


18.02.2018

Tom Petty hyllest med Askil utsolgt!

Artikkelbilde Norsk Americana Forum hyller Tom Petty. Tom Skjeklesæther leder kvelden. Forvent en variert aften med flotte tolkninger av en meget imponerende katalog, fremført av en kruttsterk line-up. Askil HolmOle Reinert Berg-Olsen (Orbo)Benedicte BrændenTerje EspenesJenny AugustaHerman WillisBandet: Bjørn Nilsen, Bjørn Kulseth, Stein Kulseth, Tore Kneppen og Per Ivar Stræte.
11.02.2018

Høsten 2018 bookes nå!

Kommer Askil Holm med nytt materiale Høsten 2018? Hvem vet!? Han vil turnere sammen med sin faste turnémakker Freddy Holm sammen med gjester rundt om i landet. De første datoene slippes før sommeren, og resten av turnéen slippes i August.

Book en konsert eller event nå på:
KULTURSERVICE AS
c/o Gunnar Reed
Telefon: +47 90 62 48 50
12.12.2017

Utsolgt jubileumskonsert i Kilden!

Artikkelbilde Jubileumskonserten til Askil Holm i Kilden i Kristiansand var utsolgt, og duettene med Anna Åstrøm og samarbeidet med Annabelle Despard var en suksess. Askil Holm fikk Vest-Agder sitt arbeidsstipend for kunstnere i 2016, og avsluttet et 2017 med å gi en forsmak på sitt kommende album med musikk skrevet og spilt inn i hans nye studio på Grim i Kristiansand. Han har med seg sin faste musiker Freddy Holm fra Halden på gitarer, dobro, fiolin og diverse strengeinstrumenter. Han også spiller fast med Henning Kvitnes, og var kapellmester på hyllestkonserten til Leonard Cohen i Oslo Spektrum våren 2017.

08.08.2017

Jubileumskonsert med gjester i Kilden!

Artikkelbilde
Askil Holm er en spellemannspris-vinnende artist og låtskriver. Han er en svært aktiv trønder bosatt på Sørlandet. Han er kjent fra blant annet suksess-kvartetten Lind, Nilsen, Fuentes og Holm.I år feirer han 15 år som soloartist med å fylle Kilden med nyskrevet musikk og noen av hans aller mest kjente låter fra karrieren. Spesielle gjester i Kilden er poet og forfatter Annabelle Despard, og det unge nye svenske stjerneskuddet Anna Åstrøm som også er bosatt i Kristiansand. 

Askil Holm fikk Vest-Agder sitt arbeidsstipend for kunstnere i 2016, og avslutter et hektisk år med å gi en forsmak på sitt kommende album med musikk skrevet og spilt inn i hans nye studio på Grim i Kristiansand. Han har med seg sin faste musiker Freddy Holm fra Halden på gitarer, dobro, fiolin og diverse strengeinstrumenter. Han også spiller fast med Henning Kvitnes, og var kapellmester på hyllestkonserten til Leonard Cohen i Oslo Spektrum våren 2017.

28.05.2017

Askil Holm hyller Jeff Buckley på NRK

Et knippe norske artister som hyller Jeff Buckley. Det er 20 år siden han døde. Askil Holm husker godt at han stod foran en aviskiosk på Søndre gate i Trondheim å leste om nyheten.  

Les mer om hyllesten her: 
19.02.2017

Undringstimen til Kilden Konserthus!

Artikkelbilde Undringstimen er et unikt møte mellom to generasjoner, mellom rock og lyrikk. Askil Holm er rockemusiker og låtskriver. Hans motto er: Alt starter med ei god låt! Annabelle Despard er forfatter. Hun har gitt ut lærebøker, prosa og seks diktsamlinger.De to kunstnerne har laget en forestilling som skal åpne for undring, undring over tilværelsen, over alt det rare som fins og alt det rare folk gjør.

Billetter:
23.11.2016

Askil Holm er tildelt arbeidsstipend for kunstnere!

Artikkelbilde Askil Holm har mottatt arbeidsstipend for kunstnere fra Vest-Agder FylkeskommuneAskil har fått stipendet for å kunne frigjøre tid til komponering av musikk til sin neste plate, samt å videreutvikle låtskriverstudiet på UiA og låtmakerkurset i samarbeid med Stiftelsen Arkivet.

Holm ønsker å kunne frigjøre tid til komponering av musikk til sin neste plate, og videreutvikle låtskriverstudiet på UiA og låtmakerkurset i samarbeid med stiftelsen Arkivet. Han planlegger utgivelse av sin sjette soloplate i 2017. Platen skal spilles inn i studio på Sørlandet og vil bli promotert nasjonalt. Tema på platen blir tekster hentet fra hverdagen som innflytter til landsdelen. Et arbeidsstipend vil kunne anerkjenne og styrke hans posisjon som en viktig bidragsyter for musikkmiljøet i Agder.

Askil Holm (f. 1980 i Namsos, bor og arbeider i Kristiansand) jobber som musiker, låtskriver og plateprodusent. Han har medvirket og gjennomført flere konserter, vært låtskriver og produsent til en rekke artister samt komponert musikk til en rekke TVserier og spillefilmer.Overrekkelsen av prisene vil skje i forbindelse med årets siste møte i fylkestinget tirsdag 13. desember i Kristiansand.
09.11.2016

Vinterlys til Rena og Kristiansand!

Artikkelbilde En en meget innholdsrik turné i Finnmark setter nå Askil Holm og musiker Freddy Holm kursen mot Rena og Kristiansand. Konserten på Rena er i Åmot Kirke Onsdag den 16. November, og på Hos Naboen i Kristiansand Torsdag den 24. November. Det er billettsalg i døra på begge konsertene.


07.11.2016

Suksess i Finnmark for Vinterlys!

Artikkelbilde Det ble en meget innholdsrik og god turné for Askil Holm sin turné "Vinterlys" i Finnmark.
På turneen hadde han med seg sin makker- multiinstrumentalist Freddy Holm og Scene Finnmarks Asbjørn Ruud på gitar og vokal, samt Marianne Halmrast på kontrabass. I tillegg til kveldskonsertene holdt Holm et eksklusivt to-timers - og helt gratis - låtskriverkurs for de som ønsket å melde seg på.

Les mer in Altaposten:22.10.2016

Vinterlys 2016 - Turnédatoer!

Artikkelbilde I november skal Askil Holm og hans makker - multiinstrumentalist Freddy Holm - på Finnmarksturné med konsertproduksjonen "Vinterlys", sammen med Scene Finnmarks Asbjørn Ruud (gitar/vokal) og Marianne Halmrast (kontrabass). 

I tillegg til kveldskonsertene vil Holm holde et eksklusivt to-timers - og helt gratis - låtskriverkurs for de som ønsker å melde seg på! Ta direkte kontakt med lokal arrangør for påmelding.

Vi kjenner Askil Holm både som soloartist og som medlem i kvartetten med Kurt Nilsen, Espen Lind og Alejandro Fuentes som vant Spellemannpris i kategorien "Årets hit" med låta Hallelujah i 2006. Holms andre soloplate, Harmony Hotel (2007), solgte til gull i Norge, mens hans første norskspråklige soloplate, Ei ny tid, kom i 2012. 

Dette albumet ble skrevet sammen med tekstforfatter Jon Niklas Rønning, og lå 10 uker på VG-lista. Rønning skrev også tekstene til hans andre norskspråklige album, Midt i starten av livet, som ble utgitt i 2014. I tillegg til å skrive og gi ut egen musikk har Holm også vært plateprodusent for flere andre artister.

TID

BY

SPILLESTED

Tirsdag 01.11.16

Kl 18:00

Kjøllefjord

Ungdomsklubben (verksted)

Onsdag 02.11.16

Kl 18:00

Kjøllefjord

Ungdomsklubben (verksted)

Onsdag 02.11.16

Kl 21:00

Kjøllefjord

Hotel Nordkyn

Torsdag 03.11.16

Kl 16:00

Honningsvåg

Perleporten Kulturhus (verksted)

Torsdag 03.11.16

Kl 20:00

Honningsvåg

Perleporten Kulturhus

Fredag 04.11.16

Kl 16:00

Alta

Huset (verksted)

Fredag 04.11.16

Kl 22:00

Alta

Barila

Lørdag 05.11.16

Kl 22:00

Kirkenes

Ofelas


22.10.2016

NRK valgte Vemundvik til Sanger om Norge

Artikkelbilde Noen steder i Norge er så spesielle at kjente artister har skrevet sanger om dem, og Tore Strømøy tok en håndfull av disse låtene for seg da han laget TV-serien "Sanger om Norge" på NRK. Dette samlealbumet inneholder både musikken fra serien og diverse sanger som Strømøy ikke fikk plass til i programmene.

Hør den her:
03.10.2016

Kor Arti’ får egen sang - signert Askil Holm

Artikkelbilde KRISTIANSAND: Sangkurskonseptet Kor Arti’ jubilerer i år, og da passer det storfint med en egen Kor Arti’-sang. Den drevne låtskriveren Askil Holm tok med stor glede imot oppdraget om å spesialskrive en slik sang.   Informasjon om og påmeldingsmulighet til alle høstens Kor Arti’-kurs   

Om en måneds tid kan deltakere på Kor Arti’-kursene stemme i med «Kor Arti’ – Kor Arti’ – Kor Arti’, å synge no’n sanger med fart i …», som det friskt låter i en strofe fra sangen som Askil Holm har skrevet både musikk og tekst til.   Holm har levert en fullblods gladsang godt egnet for korsang, som passer både for små og store. Ved siden av en fortsatt aktiv artistkarriere, underviser Holm som timelærer på universitetsnivå samt holder låtskriverkurs, blant annet for kulturskoleelever og -lærere.

Les mer her:
22.07.2016

Askil spiller på 22. juli-markering på Utøya

Artikkelbilde 22. Juli 2011 var en svart dag i norsk historie. Det har allerede gått 5 år, og den 22. juli vil det bli holdt en verdig minnemarkering på Utøya, hvor Askil Holm er med. Han deltok også minnemarkeringer i 2011 og på 1-årsdagen året etter.

– Det blir sterkt, men det er også fint å kunne bidra som låtskriver og artist i en slik anledning. Vår jobb er å sette ord på det andre føler, men kanskje ikke får sagt selv på en sånn dag, sier Askil

Les mer:
08.06.2016

Askil på kursturné med Låtmakerne!

Artikkelbilde Kurshøsten for Låtmakerne fylles opp! 

Låtmakerne er et samlingsbasert kurstilbud for musikere som ønsker å skrive. Et samarbeid mellom flere aktører som jobber med utdanning av låtskrivere.  Dette er et samarbeidsprosjekt mellom Askil Holm, Kulturservice AS & Magiquint AS.
Norsk Kulturskoleråd og UKM er Låtmakerne sin samarbeidspartner.

FOU
Låtmakerne sine skriververskted er utviklet i samarbeid med lærere og forskere ved Universitetet i Agder. Låtmakerne har evaluert låtskriverkursene med elevene, og har intervjuet lærere og elever som har deltatt på låtskriververkstedet. Arbeidet med dette har resultert i Låtskriver-og artiststudiet ved UIA i Kristiansand.

Se her for kurslisten og kontaktinfo for å booke ditt låtskriverkurs.


27.04.2016

Den musikalske hjernen med Bruno og Askil

Artikkelbilde Det var stor suksess for foredraget til italienske Bruno Laeng er professor i kognitiv nevropsykologi ved Universitetet i Oslo. Han møtte artist og låtskriver Askil Holm i et meget spennende foredrag om musikk og moderne hjerneforskning og om synestesi; evnen til å smake eller se tonene man lytter til på Kristiansand Folkebibliotek i April.

Dette foredraget passer godt til lunsjforedrag i bedrifter eller i utdanningsinstitusjonene som et foredrag eller et foredrag med en utvidet workshop.

Ta kontakt med Gunnar på Kultursevice.no om du ønsker å booke dette til din organisasjon eller bedrift!

Foto: Helge Dyrholm
10.02.2016

Vinterlys 2016 bookes nå!

Artikkelbilde For femte år på rad turnerer Askil Holm med «Vinterlys» i 2016. Lokale kor og gjester har sammen med artisten bygd en flott førjulstradisjon. For hvert år har han utvidet antall spillesteder . – Det handler om å bygge tradisjoner forsiktig, sier Askil Holm.

Mange vil si at låtvalget ikke er det vi tradisjonelt forbinder med julekonserter, men Holm påpeker at det er en vinterkonsert han turnerer med.

Ønsker du å booke Vinterlys så ta kontakt med

Gunnar Reed
gunnar@kulturservice.no
11.11.2015

Holm & Holm til Kristiansand 5. Desember!

Artikkelbilde Releaseturnéen for "MIdt i starten av livet" fikk svært god mottakelse både fra publikum og presse, og nå er det klart for konsert på Hos Naboen i Kristiansand med herrene Askil Holm og Freddy Holm.

Facebook-event til Hos Naboen på Kristiansand
10.11.2015

Vinterlys i Stiklestad Kirke 10. Desember!

Artikkelbilde Da er det endelig ute! I all jobbing med ny musikk blir det tid til en Vinterlys-konsert i Stiklestad Kirke! Konserten i fjor ble utsolgt på forhånd, så her er det greit å være tidlig ute. 

Billetter i salg på ESSO Verdal nå. 

Facebook-event for Vinterlys i Stiklestad Kirke:Om Vinterlys:
VINTERLYS ble arrangert i Stiklestad kirke for første gang i fjor - kanskje blir dette en tradisjon! Her vil du få høre både kjente og kjære julesanger - men også viser, litt irsk musikk, og ikke minst materiale fra Askil Holm! Billetter selges på Esso Verdal, og legges ut 10.november. Har du spørsmål, send PM til teaterkoret Prima Vare.Velkommen skal du være, kirkerommet skal fylles med vakker musikk, varme og god stemning Uttrykksikonet smile
26.06.2015

Holm & Holm på Høstturné 2015

Artikkelbilde Releaseturnéen for "MIdt i starten av livet" fikk svært god mottakelse både fra publikum og presse, og nå er det klart for ny turné med herrene Askil Holm og Freddy Holm.

De første turnédatoene for høsten 2015:

Turnéstart:
Lørdag 12. September
Glenghuset i Sarpsborg
Informasjon:

Søndag 13. September
Siste Reis i Halden23.06.2015

UKM + Askil = Suksess!

Artikkelbilde Tusen takk for en fantastisk festival! Å feire 30 år med så mange fantastiske ungdommer og en så flott bursdagsfeiring har vært helt magisk! Hurra for dere! God tur hjem! God sommer! 

Har lagt ut bilder på #javielskerukm

Glad for at jeg fikk holde workshop for alle dere engasjerte låtskrivere som var på UKM.

Sjekk www.låtmakerne.no for mer info om nye kurs

Mvh
Askil 
08.05.2015

Espen Lind og Askil Holm i Tono Sessions

Artikkelbilde Artist og låtskriver Espen Lind holdt på å droppe eller gi bort den låta som ga ham det virkelige gjennombruddet Det var i 1997 at Espen Lind fikk sitt gjennombrudd med singelen «When Susannah Cries» fra albumet «Red» - Gi låta til noen andreMen hadde det vært opp til artisten selv hadde ikke engang den låta kommet med på albumet. - Da jeg sendte over låtene som skulle med på albumet til plateselskapet, så var det den siste, og jeg sa fra at den låta kan dere egentlig bare gi til noen andre. Jeg syns den var litt klissete og klein, innrømmer Lind i et intervju i serien TONO Sessions, produsert av komponistorganisasjonen TONO og Låtmakerne med Askil Holm som intervjuer

Se intervju og Tono Sessions her:

Nettavisen

Tono
05.02.2015

Turné 2015 - Bookes nå!

Artikkelbilde Etter et meget aktivt år med utgivelse av "MIdt i starten av livet" og etterfølgende høst-turné for Askil Holm er han nå klar for festivalsesongen 2015. Ta kontakt med Kulturservice og ta en prat med Gunnar Reed der for mer informasjon om de ulike mulighetene du har til å booke Askil Holm til ditt arrangement.

Booking:
Gunnar Reed:
Tlf: + 47 906 24 850
17.01.2015

Askil Holm - Gjestet P4 Arbeidsuka!

Askil Holm var gjest fra 12 til 17 Januar på P4, og dette resulterte mange flotte nye versjoner av låter. Her kan du høre låtene Askil framførte i programmet "Michael Direkte"

Boys of summer (Don Henley):

Free Falling (Tom Petty) - Duett med Venke Knutson
http://www.p4.no/tv?vid=583786

Anything ´bout june (Unni Wilhelmsen) - Duett with Unni Wilhelmsen

How long will i love you? (The Waterboys)

Hallelujah (Leonard Cohen) - Trøndersk versjon av Håvard Rem, Ole Paus og Askil Holm

01.12.2014

Vinterlys 2014 - Turné i Desember!

Artikkelbilde
Vinterlys turnéen ble startet i 2012 av Askil Holm. Han hadde et ønske om å hylle låtene og hymnene som er skrevet til vintertiden. Han har med seg sin faste pianist Olav Tronsmoen, og fantastiske lokale gjester i hver kirke i den tradisjonsrike førjulskonserten. Konserten består av låter vi forbinder med vinterstemninger og førjulstid. Her får publikum alt fra Alf Prøysen, Dum Dum Boys, Leonard Cohen til Askil Holm og gjestene sine egenskrevne låter til tradisjonelle julehymner som setter publikum i julestemning.

Kjøp billetter til konsertene i Namdalen her:

Vinterlys 2014 - Turnéliste:

12.12.14 - Nordbotn Kirke

Gjest: Charlotte Audestad 

Billettsalg: JOKER Knarrlagsund 

Konsertstart: 19.00

13.12.14 - Vik Kirke 

Gjest: Julie Dahle Aagård 

Billettsalg: SPAR Flatanger

Konsertstart: 17.00 


14.12.14 - Beitstad Kirke

Gjest: Beitstad Songlag 

Billettsalg: Beitstad Bygdesentral 

Konsertstart: 17.00 

15.12.14 - Klinga Kirke 

Gjest: Bangsund Skole kor

Billettsalg: Coop Marked Bangsund

Konsertstart: 19.00  

16.12.14 - Stiklestad kirke

Gjest: Teaterkoret 

Gjest: Kevin Hovdahl Holmli 

Gjest: Eirik Brun-Svendsen 

Billettsalg: Teaterkoret og i døra

Konsertstart: 19.00

18.12.14 - Dun Kirke

Gjest: Anne Mette Leite 

Billettsalg: Selges i døra

Konsertstart: 19.00

19.12.14 - Ranem Kirke

Gjest: Egil Furre 

Gjest: Hilde Sofie Aune 

Billettsalg: SPAR Skage og SPAR Overhalla 

Konsertstart: 19.00

20.12.14 - Otterøya Kirke

Gjest: Sandra Ingebrigtsen 

Billettsalg: Coop Marked Otterøy og Matkroken Seierstad 

Konsertstart: 17.00 

21.12.14 - Vemundvik Kirke

Gjest: Kine Kvalstad 

Billettsalg: Huslaget og Menighetsrådet 

Kontaktperson: Brit Sætran - 934 67 449

Konsertstart: 17.00 

16.11.2014

Fullsatt sal for Holm & Holm

Artikkelbilde Hele salen i Kulturhuset var fylt til randen av et hundretalls mennesker som ville få med seg konserten med Askil Holm og navnebroren Freddy Holm. Konserten er en del av Holms høstturné der han promoterer sitt nyeste album, «Midt i starten av livet».

Akkompagnert av Freddy Holm tok Askil publikum med gjennom overgangen fra å være i midten av tjueårene til å gå inn i trettiårene.– For vel et år siden startet jeg og Freddy med å skrive låtene til dette albumet. Vi ville lage noe litt annerledes enn det jeg har gjort tidligere, og vi landet på det å gå fra å være i midten av tjueårene til å gå over i trettiårene. 

Vi hadde også lyst til å ha roots-elementer inn i musikken, forklarte Holm til et lydhørt publikum. Og de så ut til å sette stor pris på det som ble levert fra scenekanten.
06.11.2014

Fantastisk turnéstart for Holm & Holm!

Artikkelbilde Det ble en akustisk rockekonsert med mye stor variasjon da Askil og Freddy Holm startet sin norgesturné på Bryggerhuset sør i Halden onsdag kveld. Musikken som blir spilt er både rolig og i full fart. Det som høres er en blanding av irsk, amerikansk country og norsk folkemusikk, alt på en gang. 

05.11.2014

Holm & Holm - Turné Høst 2014

Artikkelbilde

Holm & Holm legger ut på en omfattende norgesturné i November, og her er turnédatoene:


Onsdag 5. Nov:

Bryggerhuset, Halden

kl. 20.00

Billettsalg: 6919 5644 

Inngang: kr. 300,-

Torsdag 6. Nov:

Buddy´s, Drammen

kl. 21.00  

Billettsalg: 

http://www.buddyscene.no/kalender_cms 

Inngang: kr. 200,- 

Fredag 7. Nov:

Multisalen, Kilden, Kristiansand, 

kl. 19.00  

Billettsalg: 

http://kilden.com/arrangement/askil-holm 

Inngang: kr. 200,- + avgift

Onsdag 12. Nov:

Åmot Kulturhus, Rena

kl. 19.00 

Inngang: kr. 200,- 

Billettsalg: 

http://www.amot.kommune.no/tema/kultur-og-fritid/kulturhus-og-kino/Sider/side.aspx?blankMaster=true 

Torsdag 13. Nov:

Herr Nilsen, Oslo 

Inngang: kr. 200,-  

Billettsalg: 

http://www.billettservice.no/checkout/event.php?eventId=435269&l=NO&EVNT=435269&STAGE=1&C=   

Fredag 14. Nov:

Hattfjelldal Kulturstue, 

kl. 19.00 

Inngang: kr. 200

Billettsalg: Coop Hattfjelldal

Lørdag 15. Nov:

Namsos Kulturhus

kl. 14.00

Inngang: kr. 200,- + avgift 

Billettsalg: 

http://www.namsos.kulturhus.no/webid/program/ 

Søndag 16. Nov:

Høvelen, Steinkjer Kulturhus 

kl. 19.00 

kr. 250,- 

Billettsalg: 

https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?arrnr=101102&p_id=101&kanal= 

Onsdag 19. Nov:

Familien, Trondheim

kl. 21.30 

Inngang: kr. 150,-

(Kommer for salg)

Torsdag 20. Nov:

City Scene, Alta

kl. 20.00 

Inngang: kr. 200,- / 150,- 

Billettsalg: 

http://www.billettservice.no/venue/city-scene-alta-billetter/CSA/125 

Fredag 21. Nov:

Åstedet, Porsanger Vertshus, Lakselv. 

Inngang: Kl. 22.00 

Lokalt billettsalg. Kr. 200,- 

18.10.2014

9 av 10 poeng for nytt album på NRK

Artikkelbilde Det har gått to år siden Askil Holm ga ut sin første plate på egen dialekt. Tidligere har han sunget på engelsk, og er blant annet kjent fra samarbeidet «Lind, Nilsen, Fuentes, Holm».– Når du er yngre kan det være fint å skjule seg bak et annet språk, sier Askil Holm.– Du føler at du har en avstand til det du skriver. Men da jeg begynte å skrive på norsk, løsnet det for meg. Da jeg kom i trettiårene følte jeg at livet ble tettere og jeg fikk behov for å skrive nærere tekster, forklarer han.

Hør anmeldelse på NRK

Les sak fra NRK:
14.09.2014

Se minidokumentar om Askil Holm

Artikkelbilde Dette er del 2 av 4 minidokumemtarer i forbindelse med albumet "Midt i starten av livet" som kommer 17. Oktober.  Laget av produsent og regissør Magne Håheim.  

Se første episode her:

Se andre episode her: 
http://youtu.be/1Iwj5TWGnKs?list=UUsp-QzF4QIfMQApQCwCFUXg 

Se tredje episode her: 

Se fjerde episode her:


Produsert av Magne Håheim: www.magnehaheim.no
10.09.2014

Askil Holm - Releaseturné 2014

Artikkelbilde

Holm & Holm legger ut på en omfattende norgesturné i November, og her er turnédatoene:


Onsdag 5. Nov:

Bryggerhuset, Halden

kl. 20.00

Billettsalg: 6919 5644 

Inngang: kr. 300,-

Torsdag 6. Nov:

Buddy´s, Drammen

kl. 21.00  

Billettsalg: 

http://www.buddyscene.no/kalender_cms 

Inngang: kr. 200,- 

Fredag 7. Nov:

Multisalen, Kilden, Kristiansand, 

kl. 19.00  

Billettsalg: 

http://kilden.com/arrangement/askil-holm 

Inngang: kr. 200,- + avgift

Onsdag 12. Nov:

Åmot Kulturhus, Rena

kl. 19.00 

Inngang: kr. 200,- 

Billettsalg: 

http://www.amot.kommune.no/tema/kultur-og-fritid/kulturhus-og-kino/Sider/side.aspx?blankMaster=true 

Torsdag 13. Nov:

Herr Nilsen, Oslo 

Inngang: kr. 200,-  

Billettsalg: 

http://www.billettservice.no/checkout/event.php?eventId=435269&l=NO&EVNT=435269&STAGE=1&C=   

Fredag 14. Nov:

Hattfjelldal Kulturstue, 

kl. 19.00 

Inngang: kr. 200

Billettsalg: Coop Hattfjelldal

Lørdag 15. Nov:

Namsos Kulturhus

kl. 18.00

Inngang: kr. 200,- + avgift 

Billettsalg: 

http://www.namsos.kulturhus.no/webid/program/ 

Søndag 16. Nov:

Høvelen, Steinkjer Kulturhus 

kl. 19.00 

kr. 250,- 

Billettsalg: 

https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?arrnr=101102&p_id=101&kanal= 

Onsdag 19. Nov:

Familien, Trondheim

kl. 21.30 

Inngang: kr. 150,-

(Kommer for salg)

Torsdag 20. Nov:

City Scene, Alta

kl. 20.00 

Inngang: kr. 200,- / 150,- 

Billettsalg: 

http://www.billettservice.no/venue/city-scene-alta-billetter/CSA/125 

Fredag 21. Nov:

Åstedet, Porsanger Vertshus, Lakselv. 

Inngang: Kl. 22.00 

Lokalt billettsalg. Kr. 200,- 

13.08.2014

Askil i TONO Sessions

Artikkelbilde
Bjørn Eidsvåg klarte ikke å spille Beatles-låter og måtte begynne å skrive låter selv. Popstjerne Gabrielle Leithaug skriver hits på trikken.Dette er bare to av mange morsomme ting som kommer frem i en webintervjuserie som lanseres med to filmer i dag. Filmene ble sluppet nå på morgenkvisten.


TONO lanserer «TONO Sessions», en serie på 10 intervjuer med 10 av Norges mest anerkjente låtskrivere og komponister.  Sangskriverne, komponistene og tekstforfatterne gjør en fantastisk viktig jobb for vårt samfunn og for hver enkelt av oss som musikklyttere. Det poenget er noe vi i TONO ønsker å tydeliggjøre. Å ta vare på og verne om denne yrkesgruppen er grunnleggende for en kulturnasjon. Samtidig ønsker vi å bidra til at det blomstrer blant musikkskapere i Norge, og inspirere flere unge til å ta skrittet inn i sangskrivernes, komponistenes og sangtekstforfatternes rekker.Låtskriver og artist Askil Holm deler TONOs visjon, og har gjort intervjuene du snart vil få se her på tono.no og vår YouTube-kanal. 

Vi håper du vil følge med på TONO Sessions – og få ny kunnskap og ny inspirasjon!
14.05.2014

Askil til Terje Tysland sin festival i August!

Artikkelbilde Askil Holm er bekreftet til å være gjest på Terje Tysland sitt 10årsjubileum for hans egen festival på Tunet på Oppdal i August. 

15.01.2014

Evig Lykke - Ny singel fra Askil ute nå!

Artikkelbilde

Hurra! Da er den nye singelen Askil Holm sin nye singel ute! 
Del den gjerne. 

Wimp:

ITunes Music Store:

Spotify:

Her kan du høre smakebiten av Evig Lykke:

Youtube:

Soundcloud:


Hvis du ønsker mer informasjon kan du ta kontakt med: 

Pressekontakt:   
Head Of Promotion  
v/ Sandro Penzo  
t: 22 33 55 18 
m: 99 55 02 27 
e: sandro@headof.no 


06.11.2013

Juleturné 2013 - Se gjestelista og kjøp billetter!

Artikkelbilde Etter å ha gjennomført en rekke konserter i 2013, ønsker artisten i desember å gjøre 7 konserter knyttet opp mot julen. Disse konsertene vil bli gjennomført med Askil Holms faste pianist Olav Tronsmoen i små kirker i Nord – Trøndelag, og alle konsertene vil ha lokale gjesteartister. 

Reportoaret vil bestå av mange av Askil sine kjente låter i omarrangert drakt, og med nyskrevet materiale for denne turneen. I tillegg vil gjestene bidra med mer tradisjonelt julemateriale sammen med Askil Holm og låter fra Dum Dum Boys, Anne Grete Preus, Maria Mena og Åge Aleksandersen.
27.09.2013

Kine & Askil samarbeider på Melencolia

Artikkelbilde Da er plata ute, og Kine og Askil samarbeider. Ryktet har gått lenge, om en sangfugl fra Namsos som ruger på en haug med låter, men som aldri har våget å lire dem av seg. Det var inntil Kine Kvalstad duknakket meldte seg på den nasjonale låtskriverkonkurransen Bandwagon i 2011, og gikk likehen og vant hele greia. Det ga blod på tann og selvtillit nok til å forlate rugekassa og fly over til Bare Rock-studio i Oslo for å spille inn fullengderen MELENCOLIA.

Her finner du Melencolia:

God-gammeldags-CD:

27.08.2013

Askil hyller «skolesekken»

Artikkelbilde Låten "Den Kulturelle Skolesekken" skrevet av Askil Holm & Jon Niklas Rønning markerer åpningen av en ny sesong for Den kulturelle skolesekken(DKS), samtidig er den en feiring av DKS' tiårsjubileum.I videoen opptrer Holm sammen med elever fra Steinkjer Montessoriskole.- Bakgrunn for at jeg sa ja til å lage låten, er at jeg har turnert mye både med Rikskonserten og DKS. Det er ei låt som ser begge sider ved skoleturneer, og jeg prøver å formidle at dette er er en viktig konsertform. En veldig fin arena for kunstnere å prøve nytt materiale og bygge publikum, samtidig som det er en ærlig konsertform med et veldig kritisk publikum, forklarer Askil Holm.

Les sak i Adresseavisen

Les sak i Trønder-Avisa


04.08.2013

Se Askil & Bandet på Sommeråpent!

Artikkelbilde Her kan du se Askil Holm & Elektrisk Band live på Sommeråpent fra Rørvik 26.Juli 2013

NRK:
http://tv.nrk.no/serie/sommeraapent/enrk02072613/26-07-2013#t=8m44s
18.07.2013

Til Sommeråpent og Rørvikdagene!

Artikkelbilde Fredag 26. Juli er det en annen namsosrocker som får verdifull eksponeringstid i statskanalen NRK. Når «MS Sjøkurs» legger til havn i Rørvik, er nemlig Askil Holm en av gjestene.Etterpå går han på scenen til Rørvikdagan og gir en times konsert.– Jeg skal ha med bandet mitt, Elektrisk band, og gleder meg til å lage fest på båten med sangen «Ingen fest uten skinnvest», forteller han.

NRK spurte musikeren om å spille akkurat denne sangen – som passende nok har en link til nettopp kystbyen Rørvik.– Den er jo en hyllest til det som skjedde vennegjengen min og bandet på midten av 90-tallet.

Attack spilte en av sine første festspillinger på Rørvik i denne perioden, forteller Holm.Lager ny plate i høstAskil og bandet ga i fjor ut sin første norskspråklige album, med tittelen «Ei ny tid», der trønderhyllesten «Ingen fest uten skinnvest» er med.– Vi har spilt en rekke konserter i sommer med bandet allerede, og «Sommeråpent» blir et høydepunkt før vi begynner jobbinga mot ny plate i høst, opplyser namsosmusikeren.

Askil Holm flyttet nylig fra Oslo til Kristiansand, der han og familien på tre har kjøpt seg en ærverdig villa fra 1906, til en prislapp på litt over tre millioner kroner.NRK-båten «MS Sjøkurs» seiler langs hele norskekysten fra Oslo til Kirkenes og tilbake igjen. I dag legger båten og programleder Anne Rimmen til havn i Hammerfest, mens Kåre Magnus Bergh er programleder i Rørvik.

Les mer her:
18.07.2013

Sukess på Vegadagene!

Artikkelbilde

Før Vegadagene var offisielt åpnet fredag satt tolv spente musikerspirer i musikkrommet på Vega skole for å lære om låtskriving fra Askil Holm.På kurset fikk deltagerne lærer ulike teknikker for å bygge opp en sang, og hvordan de skal skrive tekster.

Litt utpå kvelden holdt Holm med band ungdomskonsert i plasthallen. De om lag 70 ungdommene som møtte opp fikk også se "Idol"-Ken Andre Karlsen spille både solo og sammen med Holm.33-åringen fra Namsos legger ikke skjul på at Vega har gitt ham et godt førsteinntrykk.– Det er første gang jeg er her, men absolutt ikke siste gang, sier Holm til BAnett.

Han avrundet fredagskvelden med enda en konsert i plasthallen, denne gangen for de voksne på øya. Holm mener likevel ikke at fredagen ble for travel.– Jeg liker det sånn, i stedet for å sitte på et hotellrom.

Les mer her:
30.06.2013

1200 så Askil & Bandet på Lyngen!

Artikkelbilde Lyngen Rock og Reker er en av mange fantastiske festivaler i Nord-Norge. Askil & bandet spilte en forrykende konsert for et entustaistisk publikum.

Les mer og se bilder her:
http://www.nordlys.no/bilder/article6700771.ece?start=8
30.06.2013

1000 på Petty Fest i Kvinesdal!

Artikkelbilde Pretty Young Pettys spilte for 1000 elleville tilskuere i Kvinesdal under Down By the River Festivalen i helga, og det ble en stor suksess. Les mer om det i Avisen Agder. Takk til gjest Cindy Kvinlaug.

01.05.2013

Pretty Young Pettys - Sommer 2013

Artikkelbilde Sommeren 2013 blir det noen få ekslusive konserter med Tom Petty-hyllestbandet Pretty Young Pettys. Hvis du ønsker å se bandet kan du gå inn på deres Facebook sider og trykk "Liker". Da får du informasjon.

Første konsert blir i Kvinesdal 29. Juni!

Les mer her:

Mer info kommer!
09.04.2013

Askil + Kine Kvalstad på ny singel og album!

Artikkelbilde Her er første smakebit fra Kine Kvalstad sitt debutalbum som Olav Tronsmoen, Lars Tronsmoen og Askil Holm har produsert sammen. 

Låta er skrevet av Kine Kvalstad og Askil Holm

"We Are Stardust" er nå i salg her:

Kjøp og strøm låta her:
ITunes Music Store
Wimp
Spotify

Video laget av Banjo Media
19.02.2013

Attack samles igjen på Rock Galla!

Artikkelbilde 15. Mars samles Attack igjen! Det første bandet til Stian, Eirik, Daniel, Lasse, Eirik og Askil møtes igjen etter 13 år. De var ungdomsgjengen som skrev låter, gikk på skole sammen og reiste på turné sammen!  Dette gleder de seg til.

Skriv gjerne om ditt minne om Attack her:
http://www.facebook.com/pages/Attack/431166480293699

Info om billetter finner du her:
http://www.namsos.kulturhus.no/webid/info/15173/

Info om Rock Galla:

Det blir gjensyn med mange av høydepunktene som har vært i årene oppover, bla Brødrene Brøndbo med låta Easy Lover, bandet Attack med bla Askil Holm skal gjenforenes, Bengt Åge Nordbakk skal spille en gammel slager som namsosingen Ove Risvik har laget, Bråholmen According gruppe  skal spille Gla Dan på trekkspill, itilegg blir det er forykende gitarinnslag med 4 gitarister. ...Og ikke minst, overskuddet fra årets galla går til Lene Maria for Rent Vann. Klikk her for å se hvem som er med på årets galla:Eskil Brøndbo, Thomas Brøndbo, Bjarne Brøndbo, Ronny Grannes, Eivind Berre, Terje Grande, Stig Johansen, Daniel Viken, Stig Hollup, Skjalg Raaen, Arnt Egil Rånes, Bengt Åge Nordbakk, Eirik Engan, Tora Dahle Aagård, Knut Eide, Morten Nilsen, Knut Finanger, Einar Løkling,Sveinung Aune, Bente Mariann Evensen,Askil Holm, Lasse Kvalstad, Eirik Øien, Daniel Hovik, Stian Haukø, Chand, Terje Thorsen,Attack, Jan Aage Hals, Morten Moa, John Samuel Håpnes, Snorre Homstad, Bård J Iversen, Block, Jo Gangstas,Stina Stjern, Butter Busquit Boys, Easy Cheesy Chicken, Bulle Hals, Michael Finnanger, Sivert Moe m flere, Marianne Øyesvold, Tone Måøy Alte, Grete Holmen Berre….!!

02.02.2013

Vemundvik tilbake på ITunes Topp 10!

Artikkelbilde I «Idol» var det 18 år gamle Sander Thoresen (18) som fikk avslutte programmet. 18-åringen framførte dommer Kurt Nilsens kollega Askil Holms låt «Vemundvik». Det gikk over all forventning.– Jeg vet at den låta betyr veldig mye for Askil. Jeg synes du gjorde det veldig fint. Jeg synes du sang vel så bra som Askil, skrøt Nilsen etter auditionen, som sendte Sander rett videre til neste runde i talentkonkurransen.

Se Sander sin versjon av Vemundvik her:
http://www.tv2.no/underholdning/idol/sander-18-ble-maalloes-etter-dommerskryt-3978204.html

07.11.2012

Utsolgt Kirkekonsert i Vemundvik!

Artikkelbilde Askil Holm trakk fullt hus i Vemundvik kirke lørdag ettermiddag. Stemningen var på topp, og selv om repertoaret ikke var noen klassisk julekonsert, kom julestemningen snikende. Moderne og fine sanger vi forbinder med jul ble framført av han, Anne Mette Leite og barnekoret i Vemundvik. I tillegg kom Askil Holm med en overraskende nyhet om at deler av overskuddet gis bort til «Lene Maria for rent vann».

Les anmeldelse fra Vemundvik Kirke her
http://www.namdalsavisa.no/Nyhet/article6409399.ece

04.11.2012

Smekkfullt i Hattfjelldal!

Artikkelbilde Et smekkfullt Hattfjelldal samfunnshus fikk med seg en flott konsert lørdag 3 November! Askil Holm og Elektrisk Band spilte både familiekonsert og festkonsert for to fulle hus. Marcus og Martinus var gjester, og gjorde en låt sammen på slutten av familiekonserten.

Les mer om konserten i Helgeland Arbeiderblad
28.10.2012

Fullt hus og suksess på Flisa!

Artikkelbilde Det var utsolgt, og fantastisk stemning på historiens første møte mellom Askil Holm & Åsnes Hornmusikk. Mari Midtsundstad gjorde en meget sterk opptreden som gjest på nysatsningen "Store Norske". 

Se artikkel og bilder i Glomdalen:
"Det svingte av både Askil Holm og Åsnes Hornmusikk i Rådhuskinoen lørdag kveld."
http://www.glomdalen.no/kultur/article6311124.ece
19.10.2012

Ei Ny Tid til 5000!

Artikkelbilde «Ei ny tid» har allerede solgt 5000 cd-er, et sterkt tall i dagens musikkmarked hvor digitalt salg tar over for det fysiske formatet.

- Vi er veldig fornøyd med det. Plata har vært ute siden 7. september og fikk en bra start på VG-lista. Vi ser at det er mange som bor utenfor byene som har kjøpt den via SMS-tjenester og på bensinstasjoner. Det digitale salget har vi ikke oversikt over ennå, forteller Holm.

Les mer her

Kjøp Ei Ny Tid CD-plata her:
Platekompaniet.no
Cdon.no

Kjøp Ei Ny Tid-plata digitalt her:
ITunes Music Store

Streaming av Ei Ny Tid her:
Spotify
Wimp

Bestill plata rett hjem til deg:
Send CD Ei ny tid til 2160 og få Askil sitt nye album i posten innen 2 dager (belastes telefonabonnement med kr.189.- inkl. porto)
08.10.2012

Stor suksess på Melamartnan!

Artikkelbilde Lørdag 06. Oktober spilte Askil Holm & Elektrisk Band foran 600 publikummere på Melamartnan på Skage i Namdalen. Dette er et historisk marked som arrangeres hvert andre år, og i år var teltet fylt til randen av entustiastiske trøndere som ville få med seg konsertene med Sivert Moe, Block & Fred Friedstones, og avsluttningiskonserten med Askil, bandet & gjester fra hele namdalen.

03.10.2012

NRK på besøk i Vemundvik!

Artikkelbilde
"Ei Ny Tid" har nå passert 5000 CD eksemplarer, og NRK var på besøk i Vemundvik og mormorhuset i Moan i forrige uke for å lage en reportasje på suksess debuten på trøndersk for Askil Holm og hans pågående turné. Dette ble sendt på Midt-Nytt i går. 

Her er innslaget:
http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-midtnytt#t=11m33s
27.09.2012

Strålende anmeldelser for turnéåpningen!

Artikkelbilde Lørdag 22. September startet Askil Holm & Elektrisk Band sin turné i Namsos, og både Trønder-Avisa og Namdalsavisa ga turnéstarten strålende anmeldelser. Du kan lese anmeldelsene i sin helhet i papiravisen, men her er faksimile av oppslagene.

Se anmeldelsene her:


15.09.2012

Rett inn i toppen av VG lista med Ei Ny Tid!

Artikkelbilde Fredag 14. September gikk albumet Ei Ny Tid rett inn i toppen på Norges Offisielle salgsliste VG-lista. 5.plass på VG-lista og 3. plass på Norsklista.

Tusen takk til alle som har kjøpt plata så langt! Spre ordet. 
Mvh Askil
06.09.2012

Ei Ny Tid - Nytt Album & Turné 2012

Artikkelbilde
Turné & Albumslipp

Albumet "Ei Ny Tid" er nå ute, og turnéstart er 11 September i Oslo og 22 September i Namsos Rock City. Hele oversikten finner på denne siden under "Turné" og du kan melde deg på Facebookeventene til turnéen her: facebook.com/askilholmofficial

Kjøp Ei Ny Tid CD-plata her:
Platekompaniet.no
Cdon.no

Kjøp Ei Ny Tid-plata digitalt her:
ITunes Music Store

Streaming av Ei Ny Tid her:
Spotify
Wimp

Bestill plata rett hjem til deg:
Send CD Ei ny tid til 2160 og få Askil sitt nye album i posten innen 2 dager (belastes telefonabonnement med kr.189.- inkl. porto)

Ei Ny Tid-turné 2012
Turnédatoene ligger her
NB! De fleste stedene har lagt ut billettene, og noen venter til 1. September med å legge de ut. 

Se video-forsmak på turnéen her

Albumpromo - Forsmak på tre låter finner du her:
http://youtu.be/6XGtXE69Iis

Albumpromo #2 - Forsmak på tre låter finner du her:
http://www.youtube.com/watch?v=pq76bH_Sgnk&list=UUsp-QzF4QIfMQApQCwCFUXg

Albumpromo #3 - Forsmak på to låter finner du her:
http://www.youtube.com/watch?v=gX8_AYH0qX8&feature=share&list=UUsp-QzF4QIfMQApQCwCFUXg

Første lytt til plata
Frode Saugestad har fått hørt plata, og han har laget en tekst om det. 
05.09.2012

Intervjuer & anmeldelser: Ei Ny Tid

Artikkelbilde Artikler - Ei Ny Tid:

Dagbladet.no:

Komiker Jon Niklas Rønnings mobbetekst av «Hallelujakamerat» Askil Holm endte i samarbeid.
Nå er gutta venner og samarbeidspartere - med veldig lik musikksmak. Parodi ble til plate med rockeren Askil Holm (32) og komikeren Jon Niklas Rønning (33).

Les artikkel her:
http://www.dagbladet.no/2012/09/05/kultur/askil_holm/musikk/jon_niklas_ronning/cd/23248729/

Adressa.no:

Askil Holm debuterer på trøndersk i høst
–Nå skal jeg vise hvem faen Askil Holm egentlig er, sier Askil Holm som platedebuterer på trøndersk.

Les artikkel her:
http://www.adressa.no/kultur/article4531135.ece


Trønder-Avisa:

Namdalsavisa.no:

Askil tar et oppgjør

Det tok Askil Holm 30 år å innse størrelsen av trønderrocken. Nå er han selv blitt en del av den.

Les artikkel her:
http://www.namdalsavisa.no/kultur/article6222533.ece

NorgesnyttAnmeldelser - Ei Ny Tid:

Trønder-Avisa
http://www.t-a.no/notiser/article4680117.ece

Hamar Arbeiderblad

15.08.2012

Spilte på tunet til Terje

Artikkelbilde I september kommer Askil Holm med ny plate. På trøndersk – og med Terje Tysland som inspirasjonskilde og støttespiller.

OPPDAL: Det blir den første plata hans siden «Rolling the slow bus home» i 2009. Askil Holm ga ut sin første soloplate i 2001, men er kanskje mest kjent for samarbeidet med Kurt Nilsen, Espen Lind og Alejandro Fuentes i «de nye gitarkameratene».

Mye å lære
Han har nesten alltid skrevet og sunget på engelsk. Nå tar han steget over i den norskspråklige musikken, på sin egen dialekt. Det gir han Terje Tysland mye av æren for. I helga holdt han konsert på tunet hos Terje Tysland på Oppdal. Det var ikke tilfeldig.– Det er første gangen jeg er her hos Terje, men foreldrene mine var barndomsvenner av han.

Vi har mye å takke både Terje Tysland, Hans Rotmo og Åge Aleksandersen for i norsk musikk. De er de viktigste låtskriverne vi har i Trøndelag, sier Holm. 7. september kommer hans nye plate. Singelen «Ingen fest uten skinnvest» og «Vemundvik» er allerede ute blant annet på Itunes.– Jeg har en god magefølelse foran utgivelsen. Det har vært en lang veg, jeg har holdt på med dette i 5-6 år. Og tenkt veldig lenge, uten at det har blitt. Men det er litt skrekkblanda å skulle hoppe etter Terje og Åge...

Les mer i Opdalingen/Namdalsavisa
13.08.2012

Storkveld på Oppdal!

Artikkelbilde OPPDAL: De kom i hopetall, fra hele landet. På tunet hjemme på gården til Terje Tysland, ventet et knippe strålende opplagte musikere. Over hodene på et stadig mer folksomt tun ble den blå himmelen stadig mørkere.– Nå har man reist så helvetes mye, så da er det på tide at dere kommer hjem til meg, innledet Tysland kvelden.

Før han tok opp kveldens alvorligste problemstilling:– Det blir så grusomt mye musikk! Jeg skal spille så lenge at dere kommer til å gå lei, lovte han.Foran et publikum som tilsynelatende aldri kunne få nok. Da hadde de også fått beskjed om at det sannsynligvis var noen som kom til å prøve å få seg en liten hyrdestund under scenen.– Det er faktisk tillatt, sa en særdeles blid hovedperson.

Askil Holm var en av kveldens gjester. Han gir ut sin første plate på trøndersk i september.– Jeg kan nok i stor grad takke Terje for at den plata kommer, sier han.

28.07.2012

Suksess for Askil & Bandet på Levanger!

Artikkelbilde 1.400-1.500 publikummere tok turen til Levanger Live fredag kveld, og da Askil Holm & Elektrisk Band entret scenen var det svært god stemning. Dette var debutkonserten for Askil & bandet på norsk, og nå er alt klart for høstens albumrelease 7 September og turnéstart 11 September i Oslo og 22 September i Namsos.

Dette skriver Levanger Avisa om konserten:
"Askil Holm viste nye, friske sider av seg selv med sine norske tekster og stadig voksende scenesjarm. Låta Ingen fest uten skinnvest var et av høydepunktene i hans hardtslående konsertbidrag, der han viste hvor mye trykk som bor i en trønderrocker med historiske røtter å ta vare på." 

22.07.2012

Sang for de etterlatte på Utøya

Artikkelbilde
Takk for alle fine ord etter opptreden på Utøya i dag. Her har dere Vemundvik sangen jeg sang til de etterlatte. Vil gjerne dele denne med dere.

Du kan se fra opptreden på Utøya her:
http://www.nrk.no/nett-tv/indeks/309724/

Mvh Askil

Vemundvik på Wimp : Wimp
Vemundvik på Spotify: Spotify
Vemundvik på ITunes: ITunes Music Store
Vemundvik på Platekompaniet
Vemundvik på 7Digital
12.07.2012

Releasefestkonsert i Namsos 22 September!

Artikkelbilde Merk deg datoen 22 September!

Da blir det releasefestkonsert i Namsos. Mer info kommer.

Se artikkel i Namdalsavisa.no
http://www.namdalsavisa.no/kultur/article6145509.ece
09.07.2012

Askil & Terje sammen på scenen!

Artikkelbilde For 8. år på rad fyller Terje Tysland tunet hjemme i Drivdalen med folk. Askil setter stor pris på å være invitert til denne kvelden, og synes det er kjempegøy å få være gjest denne kvelden sammen med Terje & det fantastiske bandet hans! Kanskje kommer deres versjon av Kjærlighetsvisa?

Les mer om det her: 
http://www.terjetysland.no/
04.07.2012

De første turnédatoene klare!

Artikkelbilde Releaseturnéen begynner å ta form, og du kan se de første datoene under turné her på siden. Det blir mange flotte stopp på turnéen, og Melamartnan 2012 på Skage i Namdalen blir en av turnéstoppene til høsten. Askilk og bandet inviterer med oss gjester fra Namsos, Skage og Overhalla med på scenen å lager en hyllest til den trønderske rocken som en avsluttning på Lørdagens konsert den 6 Oktober.

Se mer info og følg eventen her:
http://www.facebook.com/events/331163703631477/
03.06.2012

Ingen fest uten skinnvest er ute nå!

Artikkelbilde
Kjøp på:
ITunes Music Store

Stream låta på:
Spotify
Wimp
Musikkonline

Tekst & akkorder:
Tekst & akkorder til Ingen fest uten skinnvest
 
Askil Holm sin nye trønderhymne ”Ingen fest uten skinnvest” er nå ute! Det er en sang om de pretensiøse drømmene man bærer på når man starter rockeband som tiåring i Namsos. Det er et nostalgisk tilbakeblikk på tiden da man siklet på drømmegitaren i butikkvinduet, dro på trønderfest for første gang og prøvde å sjarmere drømmejenta med tre akkorder og allsangvennlige refrengmelodier. 

Askil Holm er født i 1980 og "Ingen fest uten skinnvest"er ispedd en solid dose nittitallsnostalgi. På nittitallet regjerte MC Hammer, Kurt Cobain og Guns´n´Roses. Alle drømte om å vinne hus på "Casino" og det skulle vise seg håpløst å klinedanse til tekstene til Scatman John. Barna som vokste opp på nittitallet hadde alt, men innså samtidig at det var alt man hadde.

Det eneste man kunne gjøre var å satse på å lage en verdenshit. "Ingen fest uten skinnvest" er et frieri til kjellerbandene, nittitallet og trønderne som aldri gir opp trua på at bart, skinnvest og tennis-sokk kan bli hipt igjen. ”Ingen fest uten skinnvest” er single nummer to fra det kommende albumet på norsk. Førstesinglen ”Vemundvik”  fikk god mottakelse og oppnådde en topp 10-plassering på iTunes.


24.05.2012

Askil & PYP hyller Tom Petty 8 & 14 Juni!

Artikkelbilde
8 Juni uken før- & 14.juni - dagen før sjefen sjøl, Tom Petty, spiller på Norwegian Wood festivalen, blir det Petty Fest og konsert med Pretty Young Pettys! Petty Young Pettys tar også med seg gjester. Dette er gjestelista:

Gjester på Petty Fest Oslo

André Holstad
Benedicte Brænden
Erlend Ropstad & Terje Kjørlaug fra Himora & Askil Holm & Elektrisk Band
Alexander Lindbäck fra Seven Doors Hotel

Gjester på Petty Fest Kristiansand

19.05.2012

Vemundvik på ITunes, Wimp & Spotify!

Artikkelbilde
Nå er den nye singelen til Askil Holm ute, og du kan finne den her:

Vemundvik på ITunes: 
ITunes Music Store
Vemundvik på Wimp : Wimp
Vemundvik på Spotify: Spotify
Vemundvik på Platekompaniet
Vemundvik på 7Digital

Eksklusiv live premiere på:
Levanger Live 2012
Fredag 27Juli
Billetter til Levanger Live

Video: Se video for singelslipp og Levanger Live

Anmeldelse:
Ole Jacob Hoel i Adressa anmelder singelen

Debutalbum på norsk slippes September 2012 på Grammofon AS
Vemundvik er den første singlen fra det kommende albumet til Askil Holm, hans første på norsk. Låta er inspirert av minner om somrene på landet, i den gamle stua til mormoren i Vemundvik. Det er en historie om oppvekst og kjærligheten til sitt eget hjemsted som mange kan kjenne seg igjen i.

Mer info på: www.askilholm.com

02.05.2012

Tekst & akkorder til Vemundvik!

Artikkelbilde Nå kan du laste ned tekst & akkorder til Askil Holm sin nye singel Vemundvik! Klikk på linken under så får du lastet ned et PDF dokument. Har du spørsmål vedrørende andre tekster og akkorder kan du gjøre dette å Askil Holm sin Facebook side.

Last ned tekst & akkorder til Vemundvik her

Hør låten her på ITunes Music Store

Besøk Askil Holm sin Facebook side her
24.04.2012

Anmeldelse i Adressa av Vemundvik!

Artikkelbilde Fin forsmak på Holms første norskspråklige album!

”I blant kan æ længt mot lyden/fra en barndom så magisk og rik/For mang velge New York og Syden, men æ går for Vemundvik” synger Holm mykt og fint på sin første norskspråklige utgivelse siden han var ung rocker i Attack i 1990.

Askil skylder på Motorpsycho når han skal forklare hvorfor han startet å skrive låter på engelsk, og på Carl Frode Tiller for at han nå har tatt tak i sin egen dialekt og synger om mer nære ting. Vemundvik er Askils sommerferieparadis fra barndommen, og dessuten ikonisk trønderrock-adresse, gjennom coverbildet på debutalbumet til Prudence.

Låten har han skrevet i samarbeid med Jon Niklas Rønning, mens Mike Hartung har produsert sammen med Askil. En kan si teksten er overforklarende, og at låt og arrangement balanserer på en tynn linje mellom det genuint rørende og det håndverksmessig utspekulerte. Men den smektende fela står seg godt med det umiskjennelige trommedrønnet.

Holms nye musikk er en logisk miks av Tom Petty rocken han har gjort de siste årene og mer lokalt forankret visepop.

Anmeldt av Ole Jacob Hoel

Se forsmak på låta på Youtube som slippes på fredag 27 April
24.04.2012

Singelen Vemundvik slippes fredag 27 April!

Artikkelbilde "Vemundvik” er den første singlen fra det kommende albumet til Askil Holm, hans første på norsk. Låta er inspirert av minner om somrene på landet, i den gamle stua til mormoren i Vemundvik. Det er en historie om oppvekst og kjærligheten til sitt eget hjemsted som mange kan kjenne seg igjen i.

Singelen blir å få kjøpt digitalt fra 27 April på alle digitale nettbutikker.

Les mer her på Grammofon.no sine sider
28.02.2012

Namdalsavisa på besøk i studio!

Artikkelbilde Torsdag hadde vi Namdalsavisa på besøk i studio. De fikk være flue på veggen i noen timer. De fikk høre noen av låtene, og se hvordan livet i studio utarter seg. Her er et utdrag fra saken.

OSLO: For tida jobber namsosingen sammen med bandet intensivt i Propeller studio på Grünerløkka i Oslo. Selv om mange fikk en liten smakebit på Askil Holms debutalbum på trøndersk under åpninga av Rock City, holder han kortene tett inntil brystet.– Jeg har bestemt meg for at det skal være litt hemmelig fram til førstesingelen kommer i løpet av våren, men jeg kan si så mye som at plata kommer til å handle mye om røtter i trønderrockens ånd, smiler han.

23.02.2012

Studiotid!

Artikkelbilde Det er spennende dager i Propeller studio for Askil & bandet. De første innspillingene til den nye plata er i full gang, og Askil & bandet gleder seg til å vise fram de første låtene utover våren, sommeren og høsten. Følg med på Facebook for daglige oppdateringer fra studio.

Følg Askil Holm på Facebook
23.01.2012

MOT-sangen for nedlasting!

Artikkelbilde
MOT-sangen som ble skrevet av Torleif Formo, Askil Holm og Daniel Hovik er blitt meget populær, og det kommer mange spørsmål fra MOT-entusiaster om å kunne laste låta, karaokeversjonen og tekst og noter til sangen. Nå har MOT og AskilHolm.com gjort dette mulig. Du kan følge linken under så finner du den norske versjonen i vanlig versjon og karaoke versjon. Du kan også se under "Utgivelser" på denne siden og laste direkte ned herfra. Lykke til!


21.01.2012

Spennende studiotid

Artikkelbilde Det er klart for et spennende år, og i disse månedene utover vinteren og våren er det klart for intens studiojobbing. Det øves med bandet, finpusses på tekster og vi børster av gitarkassene klare for å etterhvert reise ut med det nye materialet. De kommende månedene skal du få være med på reisen fram mot den ferdige plata, og følger du med på Facebooksiden og her på hjemmesiden skal jeg dele min arbeidsprosess fram mot ferdig album. 

Sees utover våren! 

Mvh
Askil
27.12.2011

Takk til 2011. 2012 blir et godt år!

Artikkelbilde

2011 har vært et begivenhetsrikt år! Her er noen av de inntrykkene som har satt spor det siste året. 

Vinterrockveko 2011
I Januar gikk startskuddet for «Vinterrockveko 2011» i Hattfjelldal kommune i Nordland. I løpet av uka skulle musikk, samspill og låtskriving stå i fokus i skogs- og landbrukskommunen – som teller beskjedne 1500 innbyggere. Det ble en forestilling med mange følelser, og nesten 600 solgte billetter. Takk til Espen Løkholm, og gjengen i Hattfjelldalen som står på sånn for å få til dette miljøet.

MOT-turneen
I slutten av var det Norges største turne som stod for døren for oss som engasjerer oss for MOT. Å være en del av MOT-turneen gir meg en sterk samholdsfølelse. Mitt mål er å skape så mange magiske øyeblikk som mulig på årets turné. Håper at du, enten du er på scenen eller i salen, får mest mulig ut av vår konsert på din skole, og at vi i turné-teamet og de som står på scenen etter konserten tenker at de har vært med å skape noe unikt!"

Terje Tysland jubileum
Fredag 15 April var det klart for jubileumskonsert for Terje Tysland som blir 60 år og har vært artist i 40 år. En gyllen mulighet til å samle hele Namsosmiljøet til en storstilt konsert i Kulturhuset i Namsos. Sammen med meg stod saksofonist Egil Furre og gitarist Kristoffer Lysgård fra Namsos sammen på scenen med husbandet. 

Pretty Young Pettys – En hyllest til Tom Petty
I starten av mars startet en godgjeng dette hyllestbandet etter pådriv fra Jørgen Roll i Norwegian Wood festivalen. Tom Petty skulle hylles under Norwegian Wood-festivalen.  Det ble 4 fantastiske dager og noen flotte Petty Fest konserter i høst. Til sommeren kommer sjefen sjøl til NW.

Utøya
Jeg var blant artistene da overlevende og pårørende etter Utøya-massakren var samlet til minnemarkering. Det er en av de sterkeste dagene i mitt liv. Jeg framførte tre låter og en av dem var "MOT-sangen," skrevet av grongningen Torleif Formo. - Jeg er veldig stolt over at sangen brukes i en sånn sammenheng. Det er rørende, sa Formo.

Rock City Namsos
2011 var året da Namsos sitt musikermiljø ga Rock City i gave til byens befolkning, og 11.11.11 ble en meget spesiell dag for alle som er interessert i den trønderske rockearven.

Mellom drøm og virkelighet
Året avsluttet med noen spesielt rett etter Rock City åpninga i Namsos.  Jeg fikk spill en spennende rolle i oppsetningen "Mellom Drøm og virkelighet". Dette ble en stor suksess. Teknisk, visuelt og musikalsk er «Mellom drøm og virkelighet» en drøm for øyne og ører. Musikken av Adde og Åge Aleksandersen – noen av låtene fra oppsetninga i 1995, samt nyskrevne låter (Holm og Chand Torsvik), sitter som ei kule – noe orkesteret også skal ha ros for. De profesjonelle danserne og statistene gjør en god innsats for å skape et livlig scenebilde.   

Jeg vil takke alle de jeg har fått blitt kjent med, jobbe sammen med, diskutere med og spille for. 

2012 blir et godt år! Vi sees der ute på veien.

Mvh
Askil
20.12.2011

Askil hyller Tom Petty med Petty Fest!

Artikkelbilde Pretty Young Pettys - A tribute to Tom Petty takker for fantastiske konsertopplevelser i 2011, og vi gleder oss til 2012 med sjefen sjøl på Norwegian Wood. Datoer for de kommende Petty Fest 2012 arrangementene i forkant av Norwegian Wood kommer fortløpende utover vinteren og våren, og datoer kan bookes av Kulturservice.no ved Gunnar Reed

07.12.2011

Spilte på prisutdeling til Carl Frode Tiller

Artikkelbilde
Forfatteren Carl Frode Tiller (41) fra Namsos får Nord-Trøndelag fylkeskommunes kulturpris for 2011. Askil Holm bidro med musikalsk innslag, der han på forhånd påpekte at det var Carl Frode Tillers skriverier som fikk ham til å forsøke å skrive sanger på norsk. Deretter framførte han den nye låta «Vemundvik» foran fylkestingsrepresentantene.


30.11.2011

Ellevill suksess for Askil som skuespiller!

Artikkelbilde Askil har spilt en svært sentral rolle i oppsetningen "Mellom Drøm og virkelighet". Dette ble en stor suksess. Teknisk, visuelt og musikalsk er «Mellom drøm og virkelighet» en drøm for øyne og ører. Musikken av Adde og Åge Aleksandersen – noen av låtene fra oppsetninga i 1995, samt nyskrevne låter (Holm og Chand Torsvik), sitter som ei kule – noe orkesteret også skal ha ros for. De profesjonelle danserne og statistene gjør en god innsats for å skape et livlig scenebilde. 

14.11.2011

Knallåpning av Rock City i Namsos!

Artikkelbilde Askil Holm var bare én av flere artister som viste at byens nye storstue virkelig er en ekte rockeby verdig. Anført av konferansier Frode Alnæs bidro flere artister under showet - og det hele startet med en skikkelig gitar-kickoff med Frode Alnæs, Ronni Le Tekrø, Skjalg Raaen, Eirik Øien, Jakob Saur og Kristoffer Finanger Lysgård. Gitarvirtuosene tok publikum med på en reise gjennom gitarriffenes historie - og satte standarden allerede fra første grep. Deretter fulgte høydepunktene som perler på ei snor - med et så vidt spenn som Sirens & Us, Jaa9 og OnklP til Stein Ingebrigtsen.

01.11.2011

Travel måned for Askil Holm!

Artikkelbilde November 2011 blir en travel måned for Askil Holm. Først ute er Rakfiskfestivalen i Valdres 3 og 4 November. Dette blir konserter med fullt band der de vi vil prøve ut nytt materiale på norsk før pålateinnspillinga. Så blir det høytidelig åpning av Rock City i Namsos 11.11 på hovedscenen med fullt band, og nye låter. Askil blir å finne på flere scener i uken etter åpningen. Nærmere info kommer om dette snart.

Les mer om Rakfiskfestivalen

Les mer om Rock City på
25.10.2011

En ny Askil er på gang

Artikkelbilde

11.11.11 er dagen Rock City åpnes med brask og bram i Namsos. Samme kveld entrer "nye" Askil Holm scenen i Rock City Hall.   - Det finnes knapt en bedre anledning for meg til å spille mine to første norskspråklige sanger for publikum for aller første gang. Jeg har opplevd store kontraster i mitt liv de siste årene. Nå er jeg superklar for å vende tilbake som artist, sier 31-åringen fra Vemundvik ved Namsos.

Les hele intervjuet som PDF her
24.10.2011

Utsolgt i Olavshallen med Terje & gjester!

Artikkelbilde Fredagens konsert i Olavshallen med Terje Tysland med band & venner var en stor suksess. Det var utsolgt, og Terje selv var i storform etter et fantastisk jubileumsår. Han har spilt over hele landet, og høstet svært gode anmeldelser for sine konserter. Duetten med Askil Holm på "Kjærlighetsvise" ble trukket fram som høydepunkt av Trønder-Avisa. 
20.10.2011

Petty-fans tar saken i egne hender!

Artikkelbilde Tom Petty har ikke vært i Norge siden 1992, og fansen sulter. Pretty Young Pettys har tatt saken i egne hender. Med Askil Holm og Ola Geir Raftevold som initiativtagere har de samlet et lag som skal spille Tom Petty-låter til krampa tar dem på Mono i kveld.Helten deres har flyskrekk, derfor er Europa ikke høyt prioritert når Tom Petty turnerer. I Oslo Spektrum promoterte han «Into The Great Wide Open» i 1992. En retur lar altså vente kraftig på seg.– Når «far» ikke kommer, må vi gjøre noe selv. Dette er en feiring av musikken hans, og vi digger å spille disse låtene. Vi har det veldig gøy sammen, og dette er et overskudds- og kjærlighetsprosjekt, smiler Ola Geir Raftevold.Han har fulgt Tom Petty så lenge han kan huske, og aller helst foretrekker han perioden fra 1976 og frem til 1992. Det var omtrent da Askil Holm oppdaget legenden.– Det var «Mary Janes Last Dance» fra samleplaten hans i 1993. Siden har Petty vært med meg, forteller Askil.

02.10.2011

Askil Holm spilte for de rammede på Utøya

Artikkelbilde Askil Holm var blant artistene da overlevende og pårørende etter Utøya-massakren var samlet til minnemarkering. En sang Holm framførte var "MOT-sangen," skrevet av grongningen Torleif Formo. - Jeg er veldig stolt over at sangen brukes i en sånn sammenheng. Det er rørende, sier Formo.


26.09.2011

Askil Holm & Band til Rock City åpning!

Artikkelbilde Askil Holm & Band er nå bekreftet til Rock City åpning sin åpning i Namsos den 11.11.11. Mer info om dette kommer senere! Hvis du vil lese mer om Rock City åpninga på nett kan du se her:26.09.2011

Askil Holm & Band til Rakfiskfestivalen!

Artikkelbilde

Askil Holm & band prøver rykende ferske låter på norsk på Rakfiskfestivalen 2011. Med 25 000 besøkende hvert år har Norsk Rakfiskfestival etter hvert blitt en av de største markedsplassene for Norske småskalaprodusenter.Det omsettes ca 40 tonn rakfisk i løpet av festivalhelga, og i tillegg til dette kommer de over 100 andre utstillerne som alle fyller gatene med heil norske kvalitetsprodukter innenfor mat og håndverk.

Norsk Rakfiskfestivals målsetning er å fremme den norske matkulturen, basert på kvalitetsråvarer fra bygde-Norge. Festivalen skal være den selvfølgelige møteplassen for Valdrespatrioter, enten det er fastboende eller hyttefolket. Vi ønsker deg velkommen til en god handel i rakfiskløypa!

12.09.2011

Petty Fest 2011 i Oslo i Oktober!

Artikkelbilde Tom Petty har bursdag 20 Oktober, og det skal feires med en 'Petty Fest' på Mono med Pretty Young Pettys. Pretty Young Pettys er et rykende ferskt norsk band som spiller låter fra hele Tom Petty sin karriere, med hovedvekt på utgivelsene han har gjort sammen med the Heartbreakers. Medlemmene av bandet er selvsagt blodfans av Tom Petty (& the Heartbreakers), og har gravd dypt i låtskattekisten til sjefen og er klare for å lage en heftig fest på Mono. Bandet hadde sin livedebut på Norwegian Wood, og spiller konserter utover høsten og våren i hele Norge. Siden en av ingrediensene til en god festaften er bra folk (..og vi da igjen er veldig glade i fest..), tenkte vi at gode dersom vi inviterer noen supre musikalske venner med på laget, blir dette ekstra stas for alle. Så sett av denne torsdagen, og gjør dere klar for FREEE FALLIIIIIIING og andre klassikere!

11.09.2011

Full sal i Alvdal for Askil & Olav!

Artikkelbilde Tirsdag kveld tok mange turen til Aukrustsenteret hvor Askil Holm sammen med alvdølen Olav Tronsmoen holdt konsert for alvdøler og andre som kom for å høre på. De spilte sanger fra hele Askils karriere, og også noen fra hans nye album som ennå ikke har kommet ut, til en fullsatt Flåklypasal i Aukrustsenteret.?  Tidligere på dagen hadde også Askil og Olav vært på ungdomsskolen for å holde konsert for 8. - 10. klasse.

28.08.2011

Askil + Terje i Olavshallen!

Artikkelbilde Terje Tysland feirer med årets 100 års turne, 60 år som menneske og 40 år på turne, er snart over. Dette feirer han med en storslått konsert i Trondheims storstue Olavshallen.På scenen har han med meg mitt faste 5-manns band, samt 3 manns blåserekke. Det kommer også mange musikervenner bl.a. DDE , Hans Rotmo, Askil Holm og Peer Gynt. Flere navn etter hvert.De kommer til å spille låter fra hele hans 40-årige karriere. Billettene går unna i rekordfart. Så kjære venner ,vil dåkk værra med så trur æ dåkk må vær snar.

Kjøpes på Olavshallen.no
06.08.2011

Sterk minnemarkering i Namsos kirke!

Artikkelbilde På torsdag markerte hele Namsos sitt musikkmiljø de omkomne og etterlatte etter katastrofen på Utøya og i regjeringskvartalet. De er blant landets fremste musikere, men under minnekonserten i Namsos kirke torsdag kveld følte de seg små. Askil Holm har selv spilt på Utøya, og innrømte at minnekonserten i kirka var spesiell.– Jeg vil dedisere den låta jeg skal synge til Lene Maria, sa han før han gikk ut foran alteret og sang sin egen «Where the Angels Sleep».


02.08.2011

Suksess på Sommerfesten på Giske!

Artikkelbilde Askil og bandet spilte 2 konserter på Sommerfesten på Giske sammen med bl. andre Ida Jenshus, Kråkesølv, John Olav Nilsen og Gjengen, Lars Vaular, Susanne Sundfør, Thom Hell, Ingrid Olava og Jan Eggum. Det ble hans siste konsert med engelsk materiale før den nye plata kommer. Du kan se bilder og video fra minnemarkeringen som ble avholdt der Askil sang sammen med Fran Healey fra Travis.

Foto: André Løyning


Se mer fra Sommerfesten på Sunnmørsposten:

Bildeserie
Video
28.07.2011

Ekslusiv konsert på Alvdal!

Artikkelbilde Askil Holm jobber for tiden med nytt album, og ønsker å gjøre en konsert der han prøver nye låter sammen med et utvalg av hans beste låter fra soloalbummene hans og fra samarbeidet med Lind, Nilsen, Fuentes og Holm.Askil Holm spiller på denne konserten sammen med Olav Tronsmoen på tangenter fra Alvdal.

Sted: Flåklypasalen, Aukrustsenteret
Billetter kjøpes ved inngangen :Billettpris: 200,- (150,- for barn under 13 år og musikkstudenter)

20.06.2011

Første datoer for høstturne med Pretty Young Pettys!

Artikkelbilde Pretty Young Pettys hyllet Tom Petty fire dager til ende på årets Norwegian Wood festival! Nå er de første datoene klare for en liten ekslusiv høstturné med Tom Petty hyllest konserter der det vil bli lokale gjester. 

14.06.2011

Fulle hus på Pretty Young Pettys på NW!

Artikkelbilde Pretty Young Pettys hyllet Tom Petty fire dager til ende på årets Norwegian Wood festival! Konsertene fant sted på Hard Rock Cafe, nærmest som offisielle nachspiel for festivalen. Foruten Holm, består bandet av Egil Clausen og Ola Geir Raftevold på hver sin gitar, Torjus Eggen på bass, Olav Tronsmoen på keyboard og Gunnar Sæther på trommer. I utgangspunktet.

Det var fullt hus hver dag, og turné planlegges nå med bandet til høsten!

Besøk Pretty Young Pettys på Facebook
06.06.2011

Askil skal hylle Tom Petty!

Artikkelbilde Askil Holm står i spissen når superartisten Tom Petty skal hylles under Norwegian Wood-festivalen. Og kanskje får han selskap av folk som Patti Smith og Ringo Starr. Det hele startet med at Jørgen Roll i Norwegian Wood ba meg skrive et innlegg til boka om festivalen, som ble lansert i lørdag. Jeg spurte ham om han kunne røpe om Tom Petty skulle spille på festivalen i år, men da parerte han bare at om jeg fikk sammen et band som kunne spille Tom Petty-låter, skulle vi få plass på festivalen, forklarer Askil Holm til NA.

Les mer i Namdalsavisa

Les mer i Adressa

Besøk Pretty Young Pettys på Facebook
05.05.2011

Suksess for MOT-turneen 2011

Artikkelbilde MOT-turneen 2011 er etter seks uker blitt en stor suksess. Det skrives mye om turneen i blogger, lokale aviser og på de sosiale mediene. Her er noen utdrag fra det folk sier om turneen så langt. Du kan lese mye på MOT sine egne Facebook sider, men her er også linker til noen andre nettsider.
18.04.2011

Askil-magi på Tysland jubileum!

Artikkelbilde Kveldens høydepunkt kom da Askil Holm dro i gang «Kjærlighetsvise» – kanskje Terje Tyslands aller beste sang. Til teksten der Tysland fabulerer om et møte med døden på kjærlighetens alter vokser en mektig melodi fram – nærmest et epos av et musikkverk, dro Askil Holm fram det beste i seg selv. Og han ble fremragende assistert av Egil Furunes på sax og Kristoffer Finnanger Lysgård på gitar. I sum en magisk opplevelse for evigheten.  

Les hele saken på Trønder Avisa sine nettsider

Se konserten på Namdalsavisa.no 

Se bilder fra hyllesten på Namdalsavisas nettsider
(Spol til 19 minutter for å se Askil Holm med Kristoffer Finnanger Lysgård & Egil Furre)
05.04.2011

Askil Holm & Band klare for Sommerfesten!

Artikkelbilde Da er det offisielt. Jeg og bandet spiller 2 konserter på Sommerfesten på Giske sammen med bl. andre Ida Jenshus, Kråkesølv, John Olav Nilsen og Gjengen, Lars Vaular, Susanne Sundfør, Thom Hell, Ingrid Olava og Jan Eggum siste helga i Juli. Det er bare planlegge sommmeren og legge inn Sommerfesten i programmet. Da blir det premiere på nye norske låter.

05.04.2011

Fantastiske dager i Nes og Gol!

Artikkelbilde MOT-turneen 2011 har fått en knallstart, og Askil Holm & turnegjengen har gjort unna 7 konserter så langt. Det var et utrolig høyt nivå på de lokale innslagene. Nes hadde et stort flott kor og gode solister, og i Gol var det et variert program med alt fra Torader til rap/rock.

03.04.2011

Hyller Terje Tysland på Namsos Rock Festival!

Artikkelbilde Fredag 15 April er det jubileumskonsert for Terje Tysland som blir 60 år og har vært artist i 40 år. En gyllen mulighet til å samle hele Namsosmiljøet til en storstilt konsert i Kulturhuset i Namsos. Nå kan du kjøpe billetter til denne konserten, og lese mer om konserten i Namdalsavisa. Sammen med Askil står saksofonist Egil Furre og gitarist Kristoffer Lysgård fra Namsos sammen med husbandet.

Les mer på Namsos Rockfestival sin Facebook side

Les mer på Namdalsavisa.no
31.03.2011

Kastellet og Oslo Montesorri var enestående!

Artikkelbilde Kastellet er på Nordstrand og dit hadde også Oslo Montesorri skole funnet veien da vi hadde MOT-turnéstopp her. Bare 10 minutter til Oslo sentrum.  Det store høydepunktet for min del var tre unge jenter som sang "With or without you" i en helt nydelig versjon. Fantastisk publikum var det også, og nå gleder vi oss til Hallingdalen og Hellbillies-land neste uke.

29.03.2011

Ville tilstander på Kjellervolla!

Artikkelbilde Det var mildt sagt ville tilstander på Kjellervolla da vi besøkte skolen på turneen. De lokale innslagene var bare overveldende, og Solveig gjorde en helt rå versjon av MOT-sangen. I morgen er det Kastellet, og vi gleder oss til neste uke da vi starter i Nes. Vi sees! Rock on!

Mvh
Askil


28.03.2011

Våler gjorde sterkt inntrykk!

Artikkelbilde
Andre turnéuke startet i Hedmark. Nærmere bestemt i Våler i Solør. De lokale innslagene var meget bra, og vi fikk høre en nydelig tolkning av MOT-sangen av Madeleine. Bandet Caps Lock og Vømmølpåsane overbeviste også. Vi ser fram til Kjellervolla, og ønsker Våler lykke til

27.03.2011

Knallsterk start på MOT-turneen 2011!

Artikkelbilde Det har vært en begivenhetsrik uke med noen fantastisk gode musikalske øyeblikk både i Trondheim og på Frosta. Chand, Ida Jenshus, Celine var noen av gjestene vi hadde den første uka, og nå starter uke 2 i Våler i Solør. Vi er klare for nye MOT-kor og lokale innslag. Ønsker alle som skal være med på scenen og i publikum en flott uke.

Artikkel i Frostingen fra MOT-turneen

26.03.2011

Heftig åpning av MOT-turneen 2011

Artikkelbilde Etter suksessen med MOT- turneen i 2010 har MOT fått midler fra Gjensidigestiftelsen til å gjennomføre MOT-turné også i år, i perioden 24.mars – 9. juni. Turneen skal styrke eierskap og glede, og være et viktig virkemiddel for å gi ”lønn som fortjent” til ildsjeler. Turneåpningen i Trondheim og Frosta var forrykende og her kan du lese mer om det.


16.03.2011

MOT-turne i hele Norge for Askil

Artikkelbilde Norges største turne står for døren og Askil Holm sier: "Å være en del av MOT-turneen gir meg en sterk samholdsfølelse. Mitt mål er å skape så mange magiske øyeblikk som mulig på årets turné. Håper at du, enten du er på scenen eller i salen, får mest mulig ut av vår konsert på din skole, og at vi i turné-teamet og de som står på scenen etter konserten tenker at de har vært med å skape noe unikt!"

13.03.2011

Hovedrolle i rockemusikal i Namsos

Artikkelbilde Til høsten blir musikalen «Mellom drøm og virkelighet» – etterfølgeren til «Ska du bygg ein by» fra 1995 – realisert. Og ikke nok med, i 2012 er det planlagt en episode tre av musikalen. Askil spiller en av hovedrollene i stykket. Her kan du lese mer om oppsetningen.


06.03.2011

Festivalfeber

Artikkelbilde Sommeren lurer rundt neste sving. Det samme gjør den beste tiden på året: Festivalsesongen. Namsos Rockfestival er med i sesongåpningen, og det med en stor feiring av Terje Tysland. Tre ganger har jeg vært på konsert med Bob Dylan. På to av dem har jeg gått hjem midt i konserten. Den siste gangen så jeg lyset. Her er min kjærlighetserklæring til festivalen med det største hjertet i Norge.

24.01.2011

Stor suksess for Vinterrockveko!

Artikkelbilde Helgeland Arbeiderblad vier vinterens råeste kulturopplevelse i Hattfjelldal Vinterrockveko forsiden + 2 helsider i mandagens avis.   

18.01.2011

Namsos er et forbilde for oss

Artikkelbilde HATTFJELLDAL: Mandag gikk startskuddet for «Vinterrockveko» i Hattfjelldal kommune i Nordland. I løpet av uka skal musikk, samspill og låtskriving stå i fokus i skogs- og landbrukskommunen – som teller beskjedne 1500 innbyggere.

10.01.2011

Klart for Norges største turné for ungdom!

Artikkelbilde

MOT-turnéen 2011 er snart klar for avspark! Det skjer mye spennende og artig folkens, så det er bare å glede seg! 24.mars braker det løs i Trondheim, som er første stopp for MOT-bussen. Kart med de ulike turné-stoppene blir lagt ut på Facebook og du kan følge hele MOT-turnéen i tre måneder på Facebook.

Følg MOT-turneen på Facebook
03.01.2011

Askil & band klare for Vinterrockveko 2011

Artikkelbilde
Det er nå klart for vinterens råeste opplevelse i Hattfjelldal. Du kan være med på den første Vinterrockveko sammen som går av stabelen nå i Januar. Les mer om festivalen på deres nettsider.

27.12.2010

Askil sang jula inn i Kjerkstu!

Artikkelbilde Hver julaften er Askil Holm tradisjonen tro. Han synger jula inn i Vemundvik kirke. Dette året var annerledes. Kirka er under oppussing, og dermed var seremonien flyttet til Kjerkstu. Det ble en intim og svært hyggelig julaften, og alle gleder seg til Vemundvik kirke står ferdig til neste jul.

19.12.2010

Intervju med Askil Holm om Sør-Afrika

Artikkelbilde Askil Holm & MOT besøkte Cape Town i desember 2010. I et intervju med Namdalsavisa forteller Askil fra turen, og deler minner og tanker om livet i byen. Han forteller om kontrastene i landet, og hvordan vi i Norge kan lære av hvordan Sør-Afrika har utviklet seg etter Apartheid ble oppløst.

14.12.2010

Norges største turné for ungdom i 2011!

Artikkelbilde 23 Mars starter Norges største turné for ungdom. Det er MOT som kjører denne turnéen og de har invitert Askil Holm, Kenneth Aksnes & Daniel Hovik til å være musikalske innslag på hele turnéen. Du vil møte mange kjente norske artister og lovende ungdom på denne konsertserien som går fra Mars til Juni. 

14.12.2010

Sterkt møte med Sør-Afrika med MOT

Artikkelbilde I ti dager i November og Desember var MOT Norge i Sør Afrika. Askil Holm er MOT-ambassadør og urfremførte låten Show Courage på konferansen MOT holdt i Stellenbosch. Her kom noen av verdens fremste foredragsholdere innen det MOT engasjerer seg for nemlig hvordan ungdom blir bedre rustet til å takle ungdomstiden.

28.11.2010

Askil til Sør-Afrika!

Artikkelbilde Askil Holm er MOT-ambassadør, og vil være en av artistene på Show Courage konferansen i Cape Town i Desember 2010. Han vil urfremføre "Show Courage" som er MOT-sangen oversatt av Rolf Mokkelbost fra Namsos. 


22.11.2010

Askil feiret Musikklinjas 25 års dag!

Artikkelbilde I to og en halv time ble 25 år med musikk ved Nauma og Olav Duun videregående skole feiret av gamle og nye elever i Kulturhuset lørdag kveld – i et show der høydepunktene sto i kø. Askil opptrådte med god støtte fra blant andre unge Kristoffer Finnanger Lysgård og Magnus Galguften holdt temperaturen oppe med «Get Up», etterfulgt av «No Respect For Love» – med Olav Duun gospelkor og Renés Brazz Boosters i ryggen.

Les mer i Namdalsavisa.no
Se bildeserie på Namdalsavisa.no
22.11.2010

Askil på MOT til å glede dagen!

Artikkelbilde Tirsdag 23 November er det MOT til å glede dagen over hele Norge. Da stiller Askil Holm i NRK1 Førkveld og spiller MOT-sangen live sammen med et kor fra Søgne ungdomskole. Førkveld er et et underholdningsmagasin fra store studio i Bergen. Med aktuelle gjester, reportasjer, musikk og direkterapporter fra hele landet. Programledere er Øyvor Bakke og Halvor Folgerø.

Se innslaget på Førkveld

Link til MOT.no
Link til Førkveld på NRK1
Link til MOT-sangen på Norsk
Link til Show Courage (MOT-sangen på engelsk)
11.11.2010

Låtmakerne er sjøsatt!

Artikkelbilde I går kveld åpnet Rock City Namsos dørene for den første samlingen med låtskriverfaget i fokus. I et samarbeid med Namsos Kommunale Musikkskole og Olav Duun vgs., skal tre enkeltstående samlinger gjennomføres ledet av Askil Holm og Rulle Smit.

Målet er å kunne presentere nye låter fra nye artister på neste års Namsos Rockfestival.– «Låtmakerne» er et pilotprosjekt som forhåpentligvis fører til full satsing i landets kommunale musikkskoler fra og med høsten 2011. Underveis i prosessen skal vi utarbeide en fagplan skreddersydd skoleverket med fokus på hvordan lage gode melodier og tekster, forteller idémaker og kursleder Askil Holm

Les mer på T-A.no
28.10.2010

Askil med musikk til Trolljegeren!

Artikkelbilde Spillefilmen «Trolljegeren» med produsent Sveinung Golimo fra Levanger har premiere fredag. Mye tyder på at filmen kan bli en stor suksess. Skulle det skje vil det også dryppe på musiker Askil Holm fra Namsos. Han bidrar nemlig med musikk til storsatsingen som allerede er klar for ti større amerikanske kinoer.– Det er både spennende og artig å få være med på en slik storsatsing, sier Askil Holm.

Les mer i Trønder-Avisa

Les mer i Namdalsavisa
27.10.2010

Askil med i Bye & Rønning video!

Artikkelbilde Under årets TV-aksjonen 2010 som gikk til Flyktningehjelpen spilte Bye og Rønning inn en parodi på Madcons "Glow" som ble vist under årets ESC. I denne videoen finner du Askil Holm sammen med guttene, og Tande P. Her kan du se videoen i sin helhet.

Lenke til videoen på NRK.no
11.10.2010

Suksess for hyllestkonserten til Lennon!

Artikkelbilde Det var utsolgt hus og fantastisk stemning da Plastic Holm Band med Askil Holm og Egil Furre på Saxofon gjorde 3 låter til ære for John Lennon på Blæst i Trondheim. De fremførte sammen "New York City", "Whatever gets you through the night" og "Woman is the nigger of the world"
08.10.2010

Askil til Vinterrockveko!

Artikkelbilde I januar arrangeres Vinterrockveko i Hattfjelldal for første gang. Askil Holm og band deltar sammen med lokale aktører i større konsert. Mer informasjon om dette kommer.

Meld deg inn i Vinterrockveko på Facebook
05.10.2010

Askil starter Låtmakerne!

Artikkelbilde I høst starter nemlig et pilotprosjekt Låtmakerne ved kulturskolen i Namsos. Målet er at tilbudet skal bli et permanent opplæringstilbud på linje med de andre tilbudene skolene gir. Bak opplegget står Rock City Namsos og Låtmakerne, som er et samarbeid mellom Askil Holm og Røros-firmaet MagiQuint, der skuespiller og instruktør Rulle Smit er involvert.

Les mer her
05.10.2010

Askil ønsker nytt tilbud velkommen!

Artikkelbilde De sarte tonene fra «Halleluja» strømmer mot publikum. På scenen står Alejandro Fuentes, Kurt Nilsen, Espen Lind og Askil Holm og klimprer vakkert på gitarene sine. Året er 2006 og de fire trubadurene har opplevd stor suksess. Men suksess er ikke alltid synonymt med lykke. Slitsom karriere For Askil Holm ble denne tilværelsen så slitsom at han var i ferd med å møte veggen. Han er sliten etter all reisinga, og følte at ugunstige arbeidstider og mye stress gjorde artistkarrieren vanskelig. – Nettopp derfor er det viktig å få på plass et psykologtilbud til musikere, skuespillere og andre i underholdningsbransjen, mener Holm.

13.09.2010

Askil er med å feire Musikklinja i Namsos!

Artikkelbilde Denne høsten er det 25 år siden det første kullet startet på Musikklinja i Namsos. 20 November feires dette med en stor konsert i Namsos Kulturhus. Håper du har muligheten til å være med å feire denne begivenheten! Les mer og kjøp billetter her:

Link til Facebooksiden

Kjøp billetter
02.09.2010

Askil hyller John Lennon!

Artikkelbilde
Beatles-klubben i Trondheim «Across the universe» står bak feiringen av John Lennons 70 års dag på Blæst i Trondheim lørdag den 9 Oktober. De vil ikke røpe programmet, men Ulf Risnes og Askil Holm kommer. Dessuten stiller Øyvind Holm med band, Plastic home band og mye mer.


22.08.2010

Askil & Kristoffer rocket for Kulturministeren!

Artikkelbilde Torsdag 19 August besøkte Kulturministeren Namsos for å legge ned grunnsteinen for Rock City Namsos. Askil Holm hadde med Kristoffer Finnanger Lysgård, og han spilte to fantastiske versjoner av Living in the country og Get Up! Dette er en gitarist som en får se mye til i årene framover.

21.08.2010

8 x platina til Askil

Artikkelbilde Tiårets (2000-2009) mest solgte album kommer fra Lind, Nilsen, Fuentes & Holm, og torsdag fikk Askil Holm delt ut 8 X platina trofeer for de to albumene som er Hallelujah Vol 1 og vol 2. "Jeg er stolt, og det var ekstra stort å få dette i hjembyen, sier Askil Holm"

20.08.2010

Stor dag for Namsos!

Artikkelbilde DDE, Askil Holm og Chand Torsvik holdt konsert da grunnsteinen til Namsos Rock City og byens nye hotell ble lagt ned. Her kan du se NRK sin reportasje fra den historiske hendelsen.

10.08.2010

Suksess i Svelvik!

Artikkelbilde
Det var meget god oppslutning og stor suksess under Askil Holm sin konsert i Svelvik under Svelvikdagene. Askil og bandet spilte etter Wig Wam, og holdt et times langt show med de beste låtene fra hans siste plate "Rolling the Slow Bus Home"

01.08.2010

Braksuksess på Giske!

Artikkelbilde Godt over 20 000 publikummere fant veien til Sommerfesten på Giske, og Askil Holm Band spilte 2 konserter. Den første sammen med lokale ungdommer fra Giske i et samarbeid med MOT. Den siste konserten var i et overfylt sirkustelt senere på kvelden. Bilder og nærmere informasjon kommer fra konsertene.

28.07.2010

T-skjorte & Hood åpningstilbud nå!

Artikkelbilde Nå kan du skaffe deg Askil Holm hooden og T-skjorte til en svært god pris. De er i svært god kvalitet. De finnes i størrelsene M-L-XL. Bestill nå! Tilbudet varer kun fram til 1 September.

Bestill nå
24.07.2010

Intervju med Askil Holm i Namdalsavisa

Artikkelbilde

Sørlandsidyll for nybakt pappa

Askil Holm bruker sommerferien til bleieskift og til å trille barnevogn i godværet i Kristiansand. Men til høsten er det Namsos og musikken som gjelder.

Skip O'hoi, Askil. Hva gjør du her i Kristiansand?

– Samboeren kommer her ifra, så nå er vi på besøk hos “svigers”. Jeg har vært her en måneds tid nå. Været har faktisk vært veldig pent her, jeg har vært mye på sjøen og sett noen konserter. Det er godt å bare koble av og nyte en ordentlig ferie etter en travel vår med mye reising. Og så har jeg blitt pappa.

Jøss, gratulerer! Og det på selveste 4. juli – USAs nasjonaldag?

– Og dronningas bursdag. Det å bli pappa er en rimelig heftig opplevelse. En omveltning fra å være en omreisende, selvsentrert musiker til å bli “nummer to i rekka”. Det er ikke bare å dra ut på spilling lengre – heldigvis har jeg en flott samboer som skjønner seg på det der.

Var det hele planlagt?

– Det var nok det. Vi møttes i Namsos for to år siden og har bodd sammen i Oslo ei god stund. Jeg har vært i modus for å få barn ganske lenge. Det har blitt en del bleieskift i det siste – det har liksom blitt min oppgave. Og så går jeg turer med henne på kveldene, mens jeg hører på musikk.

Har jenta fått noe navn?

– Ja, men det er foreløpig hemmelig. Det blir navnefest i Namsos kulturhus i slutten av september. Vi ble fort enige om navnet. Besteforeldrene er også fornøyde. Jeg kan si såpass at det blir et internasjonalt navn, som funker på alle språk.

Lurt. Så nå blir det Volvo stasjonsvogn og labrador neste?

– Hehe, det vet jeg ikke helt. Jeg har en liten SUV som har plass til både barnevogn og gitar. Vi har også kjøpt oss leilighet i Oslo. Noe mer “ordna” former enn det, får jeg vel ikke?

Høres bra ut. Tror du hun vil gå i sine fars fotspor når det gjelder musikken?

– Jeg håper jo det. Vi har spilt musikk til henne under hele svangerskapet. Jeg kommer til å kjøpe en liten gitar etter hvert. Kanskje blir det en liten gitarist av henne – eller pianist. Det hadde vært noe.

Det blir vel en sang eller to ut av denne opplevelsen?

– Ja, jeg har fått en to-tre låtideer. Vi kommer til å være her i Kristiansand en liten stund til, før vi drar til Namsos. Jeg har hytte på Vemundvik hvor vi skal tilbringe siste del av sommeren. Der skal jeg forberede meg til jobbhøst. Jeg har noen planer på gang.

Fortell.

– Først blir det et par spillejobber med bandet. Etter det skal jeg sammen med to damer fra Røros begynne å jobbe med et prosjekt som heter “Låtmakerne”, som skal lanseres til høsten. Dette skal være et undervisningsopplegg om låtskriving – rettet mot unge musikere i skole- og kulturskolesektor.

Spennende. Kunne du tenke deg å flytte til heimbyen for godt?

– Vi skal bo der i et par måneder i første omgang, så blir det tilbake til Oslo igjen. Det er enklere i forhold til jobben min. Jeg har gode kontakter i Namsos og kommer til å jobbe tett opp i mot Rock City når det gjelder “Låtmakerne”. Å skrive låter er det jeg brenner for. Miljøet i Namsos trenger flere låtskrivere – om jeg kan bidra med å lære bort noe, er jo det flott. Alt starter med ei god låt.

Apropos; noen gode låter på gang til din neste plate?

– Jeg har samlet noen ideer. Det blir ei plate med norske tekster – eller rettere sagt trønderske tekster. Det føles fint å starte opp med noe helt nytt, med blanke ark og uten noe press. Det er lettere å være direkte på norsk, samtidig som det er vanskelig å bli trygg på det. Jeg tror det blir en selvbiografisk plate, med samfunnstema som har preget oppveksten min – spesielt på 90-tallet.

Ja, det var ei fin tid. Over på noe annet – er du en ivrig festivalgjenger?

– De siste åra har jeg brukt å være på Øya-festivalen i Oslo og Ravnerock i Kristiansand. Det blir for det meste de store festivalene på Øst- og Sørlandet – men jeg går oftere på vanlige konserter. Sommerens store konsertopplevelse har vært Wilco på Sentrum Scene.

Om du skal anbefale en festival?

– Det må bli Eikerapen Roots Festival, midt mellom Kristiansand og Stavanger. Hele festivalen er bygd opp av fem fastboende i bygda og i fjor kom det noe sånt som 5000-6000 mennesker dit. De har klart å blande det folkelige med det litt mer sære – alt på et heftig festivalområde. I Trøndelag vil jeg anbefale Råttistock-festivalen i Skage.

Skal du spille noe selv?

– Vi skal spille på Sommerfesten i Giske i slutten av juli og på en festival utafor Drammen i starten av august. Jeg tror det blir litt godt å komme seg ut på vegen igjen.

Og så til det obligatoriske sommerspørsmålet; hva har du helst på grillen?

– Min spesialitet er pestomarinert kylling, med heimlaga potetsalat til. Samboeren er salatsjefen. I Kristiansand har det blitt mye sjømat i sommer. Og sushi. Og litt hvitvin, og da helst Calles Riesling.

Nam. Hva med badinga?

– Mitt første bad var i midten av april, under Mot-turnéen. Så jeg var tidlig ute. Nå i sommer har jeg badet en del på et sted som kalles Stampa her i Kristiansand.

Da får du ha fortsatt god sommer – og velkommen heim med den nye familien.

– Takk for det. Jeg ser fram til å komme heim til Namsos og tilbringe tid på hytta i Vemundvik. Det er en deilig plass – mitt sommerparadis. Der skal jeg “tjone” på og snekkere – innimellom låtskrivinga.

RUNAR MOEN 74 21 21 25

 

16.07.2010

Ja til Radio!

Artikkelbilde
Stor dugnad for radioen i sommer

Denne sommeren og høsten ber radiobransjen det norske folk om å si ”JA til radio”. Nordmenn flest liker radio, og det kan derfor virke litt opplagt å be om et ”Ja”. Vi ønsker ditt ”Ja” for å fortsatt i fremtiden kunne gi deg de gode opplevelsene, informasjonen og underholdningen du er vant til å få fra dine radiokanaler.
I en kampanje som vil gå på radio, TV, internett, i trykte aviser og i sosiale media vil vi som i dag lever av å lage radioinnhold be sine lyttere om å engasjere seg for radiomediet. Ønsket er å modernisere radioen ved å gjøre den digital, slik at den i fremtiden skal kunne tilby enda flere kanaler for flere lyttere. Samtidig skal den beholde sine grunnleggende egenskaper: At den er tilgjengelig så å si overalt, gratis å lytte til og enkel å bruke!

Offisiell kampanjestart er den 14. juli og planlagt varighet er til et stykke ut i september. Informasjon i ulike radiokanaler er selvsagt et viktig element. I tillegg kommer websiden jatilradio.no, der du kan gi ditt ”Ja! til radio”, følge ja-telleverket, lese inn egen stemme til ditt ”Ja!” og ikke minst få mer informasjon om digital radio. Avisannonser, sosiale media og bannere på websidene til radiokanalene vil også komme. Fra starten av august kommer også budskapet til å sendes på mange tv-kanaler og bli synlig i butikker.

Kampanjen koordineres av Digitalradio Norge AS. Ønsker du mer informasjon om digitalradio, se www.digitalradionorge.no

Link til: Ja til Radio

06.07.2010

VG: Askil Holm ble pappa

Artikkelbilde  «Den største dagen i livet», skrev Namsos-artisten søndag. Det var familieforøkelsen han siktet til. Kjæresten Tine Aas (26), som han har holdt sammen med i et par år, har født en jente.

I går oppdaterte Askil statusen med: «Tusen takk for alle hyggelige meldinger. Alt er bra med mor, far og barn!».

Les mer på VG.no
03.07.2010

Askil Holm gjør ekslusive konserter i sommer!

Artikkelbilde I sommer gjør Askil Holm & bandet noen ekslusive konserter. Du har muligheten til å se de på Veslandets perle Giske på Sommerfestivalen og Østandet på sommerfesten i Svelvik i sommer.

Du kan se de siste konsertene før de går i studio for å gjøre sitt første album på norsk!
02.07.2010

Ny Attack utgivelse fra 1994 relansert nå!

Artikkelbilde

Under "Utgivelser" finner du nå bandets legendariske EPer og utgivelser fra 1990-tallet. Hver uke blir det lansert en ny utgivelse ekslusivt her på askilholm.com. Denne uken er det "En dag i virkeligheten."

Låten ble produsert i 1994 av Attack, og er spilt inn i NRK sitt studio på Steinkjer. 

Last ned

23.06.2010

Stjernelag hyllet Martin Hagfors!

Artikkelbilde Et stjernelag av norske musikere hyllet Martin Hagfors da han ble 50 år Tirsdag 22 Juni. Ida Jenshus, Amund Maarud, The National Bank, Knut Eide, Bøygard, Jeff Wasserman, Håkon Gebhardt, Lars Håvard Haugen sammen med musikere fra Big Bang og Jaga Jazzist. Askil var en av artistene, og spilte sangen "Desert sand". Her kan du se bilder fra kvelden.

13.06.2010

Verdens høyeste konsert!

Artikkelbilde Da gjestene til Petter Stordalen sitt bryllup i Marrakech ble fraktet ned med fly gjorde Askil Holm en helt spesiell konsert for de 250 tilskuerne på flyet. En intimkonsert på 36 000 fot er ikke vanlig for en trønderrocker, og du kan lese mer om hendelsen her:

08.06.2010

Ny Attack plate ute nå!

Artikkelbilde Under "Utgivelser" finner du nå bandets legendariske EPer og utgivelser fra 1990-tallet. Hver uke blir det lansert en ny utgivelse ekslusivt her på askilholm.com Denne uken er det "A Perfect Cure"  

Låtene ble produsert i 1999 av Attack, og er spilt inn i Terje Tranaas sitt NAP lydstudio i Namsos. De ble opprinnelig utgitt som en nettutgivelse, og er ikke publisert siden 2000. Nå kan du laste dem ned gratis!   

Last ned den andre utgivelsen som gjøres tilgjengelig digitalt:   

01.06.2010

Velkommen til nye nettsider!

Artikkelbilde Siden starten av Askil Holm sin karriere som soloartist har det gått ti år, og endelig er mye av arkivmaterialet og informasjon om han og hans musikalske prosjekt samlet på en nettside. Dette materialet legges ut gjennom hele sommeren og høsten 2010. Du kan følge han daglig på bloggen hans, laste opp egne fanbilder på facebookprofilen hans og følge turnéen hans gjennom en helt ny løsning laget av Spire AS basert på Google sin teknologi.
25.05.2010

20 år siden Attack ble startet feires!

Artikkelbilde Det er nå 20 år siden en gjeng fra Namsos startet bandet Attack! Eirik Engan og Askil Holm startet bandet sammen med Lasse Kvalstad, Stian Haukø og etterhvert kom Eirik Øien og Daniel Hovik til. Under "Utgivelser" finner du nå bandets legendariske EPer og utgivelser fra 1990-tallet. Hver uke blir det lansert en ny utgivelse ekslusivt her på askilholm.com

Last ned den første utgivelsen som gjøres tilgjengelig digitalt: 

Attack:
17.05.2010

Dobbel platina til Lind, Nilsen, Fuentes & Holm!

Artikkelbilde Lind, Nilsen, Fuentes & Holm mottok dobbel platina for sin utgivelse Hallelujah vol 2. Les mer om kvartetten og deres turneer på Myspace.

16.05.2010

Elsker du også Spotify?!

Artikkelbilde Alle elsker Spotify, også Askil Holm. Nå kan du finne alt av Askil Holm sin musikk på Spotify. Det vil komme flere godbiter fra Askil sin backkatalog på Spotify og ITunes til høsten. Følg med her eller på Facebook for mer info.

10.05.2010

Askil & Chand sammen for MOT!

Artikkelbilde

Trøndermusikerne på turne for organisasjonen Mot har fått en varm velkomst over alt. 

NAMSOS: - De er ufattelig fornøyd etter å ha vært på turne siden 1. mars, opplyser informasjonsansvarlig Susanne Furøy Wergeland i Mot. Nå synger de på siste verset - i alle fall når det gjelder denne turneen som fortsetter ut uka. - Mandag opptrådte de på Lillestrøm sammen med 40 ungdommer fra området og den lokale helt Marion Ravn. Og Åges Levva livet blir like godt tatt imot i Bergen som på Sør- og Østlandet og i Trøndelag, slår Furøy Wergeland fast.

Les mer på Namdalsavisa.no

09.05.2010

Askil & Bandet klar for Verdens Beste Festival

Artikkelbilde Askil Holm og bandet gjør noen få jobber i sommer, og er endelig klar for Sommerfesten på Giske! Fredag ble artistene som skal delta på sommerens Sommerfest på Giske annonsert. Ante og Lars Berg Giskeødegård sto for annonseringen i studioet deres på Giske. I tillegg til Tom McRae og Maria Mena, så er Minor Majority og Lise Karlsnes (ex. Briskeby) blant trekkplastrene. 

08.05.2010

MOT-turné 2010 ble en stor suksess!

Artikkelbilde

I løpet av 50 konserter lange turenéen ble Askil Holm og hans faste keyboardist Daniel Hoviksvært godt tatt i mot. De spilte også med den nye låtskriveren og artisten Kenneth Aksnes fra Verdal, og du kan lese mer om turnéen på MOT sine nettsider.

MOT.no nettsider

02.05.2010

800 ungdommer så Askil på 1 Mai!

Artikkelbilde Det var lang kø på utsiden fredag kveld. Nærmere 800 ungdommer fra ungdomsskolene i Grenland har meldt seg på til festen. De måtte alle inn dørene, deretter registrere seg på listene fra de mange ungdomsskolene og deretter opp i andre etasje for å få plassert vesker og bagger. Deretter var det full fart inn i Flerbrukshallen for konsert. Først ut på scenen var ingen ringere enn Askil Holm, kjent for flere cd-ugivelser og samarbeid med Lind, Nilsen, Fuentes & Holm Etter Holm 

02.05.2010

Skriver til debutplate på norsk

Artikkelbilde Askil Holm skriver i nå på sin nye plate på norsk. Siden han spilte i bandet Attack i Namsos har han ikke skrevet tekster på norsk, men nå er det snart klart for den nye lyden fra Namsos.

01.05.2010

Svært gode kritikker for ny plate!

Artikkelbilde

VG

av Thomas Talseth

Trønder-Avisa:

“Namsosrockeren Askil Holm tok seg like godt en tur med den gode gamle Prudence-bussen denne uken. Opplevelsen passet temmelig godt med tittelen på hans nye plate "Rolling The Slow Bus Home".

– Jeg kunne tenkt meg å ha levd på den tida og opplevd dette rocke-livet. Det var en spesiell magi over Prudence, og man kan ikke lage noe sånt igjen. De var først, sier Askil

Tilbake til Rocken

Men han later til å være nokså fornøyd med livet slik det er nå også. Etter Hallelujah-sommeren er han nå der han helst vil være: Tilbake til rocken. – Jeg har funnet min musikalske havn. Det viktigste er tekstene, og jeg synes denne plata har mer brodd enn de jeg har laget før. Jeg prøver å bite fra meg, si fra litt tydeligere. ”

01.05.2010

Les intervju av Askil i Musikkpraksis

Artikkelbilde

Askil Holm vender hjem på alle måter

– For meg er plater et digitalt visittkort for å kunne holde på live, sier Askil Holm, en av landets mest hardtarbeidende platearbeidere. Hans nyeste album "Rolling The Slow Bus Home" kom ut tidligere i høst, og blir kanskje hans siste – på engelsk. Vi tok en lang prat med Askil om livet som både soloartist og en fjerdedel av Lind/Nilsen/Fuentes/Holms "Hallelujah"-prosjekt.

Les hele i interjvuet her som PDF

25.05.2008

Hyllet på hjemmebane

Artikkelbilde Han mottok seks ganger platina, fem ganger platina og gullplate foran et stort hjemmepublikum. Askil Holm kvitterte med en julegave i form av en minikonsert for byens befolkning.

Arkiv (5)